AAB organizon seminarin vjetor me gazetarët e ekonomisë

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizoi edhe këtë vit seminarin e dedikuar me gazetarët e ekonomisë. Aktiviteti u zhvillua në 20 deri më 22 qershor, në Madrid, dhe mblodhi së bashku 18 gazetarë të ekonomisë nga media të ndryshme vizive dhe media e shkruar, me të cilat AAB bashkëpunon. Aktiviteti, i projektuar për të kombinuar zhvillimin profesional me pasurimin kulturor duke krijuar një përvojë të gjithanshme për gazetarët, u mbështet nga Fibank Albania.

Seminari theksoi përditësimet më të fundit në sektorin bankar, me diskutime mbi sfidat dhe mundësitë që përballet industria. Z. Spiro Brumbulli, Sekretar i Përgjithshëm i AAB-së, shpjegoi për pjesëmarrësit çështjet aktuale në ndjekje nga AAB dhe zhvillimet më të fundit në tregun e pagesave. Përfaqësuesit e Fibank, znj Elma Lloja, Drejtore Ekzekutive, dhe z. Gledis Hysenaj, Drejtues për Biznesin, diskutuan me gazetarët mbi koncepte komplekse financiare, si mjetet e investimit, tregun financiar dhe fondet private.

Në ditën e dytë të aktivitetit, u zhvillua një tur në atraksionet turistike të qytetit, duke ofruar për pjesëmarrësit një mundësi për të përjetuar kulturën dhe historinë lokale, ndërsa u rrjetëzuan me kolegët.

Duke ofruar këtë mundësi edukative, Shoqata Shqiptare e Bankave synon të forcojë marrëdhëniet dhe të mbështesë mediat në rolin e saj në informimin profesional financiar të publikut.

GALLERY

SHARE