Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
3
Nov

Zhvillohet takim me përfaqësues të medias

Më 3 nëntor 2023, Kryetari i Bordit Mbikëqyrës të AAB-së, z. Bledar Shella zhvilloi një takim me ​​përfaqësues të medias së shkruar dhe vizive. Gjatë takimit, z. Shella, falënderoi gazetarët që kontribuojnë aktivisht në pasqyrimin e lajmit ekonomik dhe specifikisht të sektorit bankar. Diskutimet përfshinë tema thelbësore si digjitalizimi, bankingu i hapur, instrumente të ndryshme […]

Lexo më shumë
1
Nov

Broshura “Përgjegjësia Sociale e Korporatave”, Korrik – Shtator 2023

AAB publikon broshurën e Përgjegjësisë Sociale të Korporatave për industrinë bankare. Ky botim tremujor ofron informacion mbi angazhimin e bankave anëtare për një shoqëri dhe ekonomi më të mirë, për një ambient të pastër dhe të shëndetshëm që ndihmojnë një zhvillim të qëndrueshëm. Lexo broshurën

Lexo më shumë
1
Nov

AAB organizon seminar mbi procesin e marrëveshjes

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) së bashku me Korporatën Financiare Ndërkombëtare (IFC), pjesë e Grupit të Bankës Botërore (WBG), organizoi seminarin “Përgatitja për Stuhinë: Një diskutim rreth procesit të marrëveshjes.” Aktiviteti i organizuar në 1 nëntor, si pjesë Projektit “Zgjidhja e Borxhit dhe Dalja nga Biznesi, Faza II”, mbështetur nga Ambasada Zvicerane – Sekretariati Shtetëror […]

Lexo më shumë
31
Oct

Dita Ndërkombëtare e Kursimeve: Menaxhimi i financave personale

Në Ditën Ndërkombëtare të Kursimeve, më 31 tetor 2023, AAB së bashku me German Sparkassenstiftung for International Cooperation zhvilluan një sesion trajnimi njëditor të titulluar “Menaxhimi i Financave Personale”. Ky trajnim përqafoi qasjen inovative të “të mësuarit duke luajtur/argëtuar”, duke prezantuar teknika krijuese për menaxhimin efektiv të financave personale. Metodologjia inkurajoi pjesëmarrësit të trajtojnë situatat […]

Lexo më shumë

Statistika

Të dhëna të përgjithshme (Vjetore) 2016 - 2023

Blog Bankieri

17
Aug
Këmbimi i Lekut “të vjetër” me atë “të ri”*

Më 16 gusht 1965, bazuar në dekretin nr. 4028, datë 14.7.1965, filloi këmbimi i monedhës së vjetër Lek me monedhën e re Lek. Këmbimi u bë në raportin 10 lekë të vjetra me 1 Lek të ri, pa asnjë kufizim, nga data 16 gusht deri më 15 tetor të 1965-ës. Banka e Shtetit Shqiptar u […]

Lexo më shumë
14
Aug
BSH: Forcimi i Lekut e ka ulur inflacionin me 2.5 pikë, i ka kursyer ekonomisë 92 miliardë lekë në dy vjet*

Përmirësimi i bilancit të jashtëm të ekonomisë shqiptare është faktori kryesor që ka sjellë forcimin e monedhës vendase në kursin e këmbimit. Në raportin e radhës të politikës monetare, Banka e Shqipërisë ka sjellë një analizë rreth faktorëve që kanë sjellë forcimin e Lekut dhe efekteve të këtij forcimi në ekonomi. Sipas Bankës së Shqipërisë, […]

Lexo më shumë
5
Jan
Nga janari, pagesa përmes e-albania: Si do të funksionojë skema dhe sa e sigurt është?*

Nga 1 maji i vitit të shkuar, pas disa njoftimeve të bëra paraprakisht, pjesa dërmuese e sporteleve në vend u mbyllën dhe shërbimet publike ofrohen tashmë online përmes portalit e-albania. Pesë ditë më pas, kryeministri Edi Rama mblodhi drejtuesit e bankave për t’u kërkuar llogari se përse ata po merrnin kaq shumë kohë “për t’iu […]

Lexo më shumë
12
Aug
Kapitalizimi i sektorit bankar pranë nivelit më të lartë historik*

Raporti i mjaftueshmërisë së kapitalit të sektorit bankar u rrit ndjeshëm në tremujorin e dytë të vitit. Sipas Bankës së Shqipërisë, ky raport u rrit në nivelin 19%, nga 17.9% që kishte qenë në tremujorin e parë dhe në të nëjtën periudhë të një viti më parë. Kapitalizimi i bankave është shumë afër nivelit më […]

Lexo më shumë
11
Aug
Rritja e yield-eve, efekt negativ prej 6.2 miliardë Lekësh në bilancin e bankave*

Rritja e shpejtë e yield-eve të instrumenteve financiare ka sjellë humbje të konsiderueshme për bankat tregtare në gjysmën e parë të këtij viti. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, rezultati nga instrumentet financiare ka rezultuar negative në vlerën e 6.2 miliardë Lekëve, ndërkohë që në të njëjtën periudhë të një viti më parë kishte qenë […]

Lexo më shumë
5
Aug
Raportimi me IFRS, fitimi i sektorit bankar në rritje me 27% për 6-mujorin 1*

Të dhënat paraprake nga Shoqata Shqiptare e Bankave tregojnë se fitimet e sektorit bankar sipas Standardeve Ndërkombëtare të Raportimit Financiar (IFRS) ruajtën një ecuri pozitive edhe për tremujorin e dytë të vitit. Shifrat e raportuara nga bankat tregojnë se fitimi progresiv neto në fund të gjashtëmujorit arriti në 13.2 miliardë Lekë, në rritje me katër […]

Lexo më shumë
View all