Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
26
Jan
Mbi komentet e fundit në media, lidhur me kapacitetet e sistemit bankar shqiptar për të përballuar pagesat dhe transaksionet shtesë nëpërmet rrjetit të tyre

Në vijim të komenteve dhe opinioneve më të fundit në disa media të shkruara dhe elektronike, lidhur me mundësitë dhe kapacitetet e mjaftueshme të bankave në Shqipëri për të përballuar flukset shtesë të pagesave dhe transfertave, në përgjigje të angazhimeve dhe vendimeve të qeverisë për reduktimin e ekonomisë informale dhe pagesave me para’ në dorë, […]

Lexo më shumë
24
Jan
AAB zgjedh Kryetarin e ri

Në vijim të mbledhjes së Asamblesë së Përgjithshme të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), të zhvilluar në datë 24 janar 2007 dhe zgjedhjeve të mbajtura për rinovimin e Komitetit Ekzekutiv dhe Kryetarit të ri, z. Edvin LIBOHOVA, Drejtor i Përgjithshëm i Banka Popullore, është zgjedhur Kryetar i Shoqatës Shqiptare të Bankave. Ai zëvendëson në post […]

Lexo më shumë
3
Nov
Zhvillimi i korridorit të dërgesave të emigrantëve Itali­-Shqipëri

Më 3 nëntor 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), e përfaqësuar nga z. Seyhan Pencapligil, Kryetar, z. Edvin Libohova, anëtar i Komitetit Ekzekutiv dhe z. Elvin Meka, Sekretar i Përgjithshëm, morën pjesë në një takim të organizuar nga Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në Milano, me përfaqësues të një grupi bankash italiane. Në këtë takim […]

Lexo më shumë
3
Nov
AAB në takim me bankat italiane për dërgesat e emigrantëve

Më 3 nëntor 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB)mori pjesë në një takim të organizuar nga Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në Milano, me përfaqësues të një grupi bankash italiane. Qëllimi i këtij takimi ishte zgjerimi i bashkëpunimit midis bankave shqiptare dhe atyre italiane, në drejtim të zhvillimit të mëtejshëm të korridorit të dërgesave të […]

Lexo më shumë
27
Jul
Forum i Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëve”

Më 27 korrik 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), në bashkëpunim me Shoqatën Italiane të Bankave, (ABI) dhe Programin “Convergence” të Bankës Botërore, organizuan në Tiranë Forumin e Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëv – Mundësitë për ofrimin e përbashkët të shërbimeve financiare nga bankat italiae e shqiptare, për emigrantët shqiptarë në Itali”. […]

Lexo më shumë
12
May
Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA)

Më 12 maj 2006, u mbajt në Beograd Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA). Shoqata Serbe e Bankave (UBS) ishte mikëpritëse e këtij takimi dhe gjithashtu ky eveniment shënoi dhe 85 vjetorin e themelimit të kësaj Shoqate. Iniciator të zhvillimit të Forumit, si formë bashkëpunimi midis shoqatave të bankave të vendeve të […]

Lexo më shumë
12
Apr
UNION Bank, pranohet anëtare në AAB

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), ne mbledhjen e Asamblese se Antetareve ne date 12 prill 2006, pranoni me unanimitet kerkesen per anetaresi te Bankes UNINON ne kete Shoqate.

Lexo më shumë
3
Apr
Si mund të kontribuojë Sistemi Bankar Shqiptar në përmirësimin e Ndërmjetësimit (Dialogut) Financiar?

“CONVERGENCE” Programi për Zhvillimin e Sektorit Financiar Publik dhe Privat, Tiranë, më 3 Prill, 2006 Më 3 prill 2006, Programi “Convergence”, i financuar nga Banka Botërore, organizoi në bashëkpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) seminarin me temë: “Si ka kontribuar Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në zhvillimin e polit ikave të rëndësishme të sistemit […]

Lexo më shumë
23
Jan
AAB krijon Komitetin Ligjor

Shoqata Shqiptare krijoi ne dt. 23.01.2006 Komitetin Ligjor per diskutimin e projektligjit te ri “Per Bankat”. Ky Komitet perbehet nga juriste te bankave te meposhtme: Banka Amerikane e Shqiperise Banka Kombetare e Greqise – Dega Shqiperi Banka Popullore Banka ProCredit Banka Raiffeisen – Shqiperi Banka Tirana Banka e Bashkuar e Shqiperise

Lexo më shumë
11
Jan
Miratohet Kodi i Etikës Bankare

 Asambleja e Shoqatës Shqiptare të Bankave, në mbledhjen e radhës së datës 11.01.2006, miratoi Kodin e Etikës Bankare. Ky dokument përbën një hap cilësor drejt zbatimit të standardeve dhe praktikave më të mira në sektorin bankar në Shqipëri.

Lexo më shumë