Takim me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF)

19/04/2016

Më datë 19 prill 2016, Sekretari  i Përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), Z. Spiro Brumbulli,  zhvilloi një takim të veçantë në ambjentet e AAB-së, me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF), Luksemburg, Z. Ben Lyon. Gjatë takimit, Z.  Brumbulli rikonfirmoi bashkëpunimin shumë konstruktiv me Shqipërinë, nëpërmjet AAB-së, i nisur prej […]


AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

18/04/2016

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]


AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

18/04/2016

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]


Thirrje për aplikim – Dizenjim i faqes së internetit

10/04/2016

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin dhe ndërtimin e faqes së re të internetit. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 26 prill 2016, në adresën elektronike: secretariat@aab-al.org Termat e referencës: Specifications_for new AAB website.pdf Vlerësimi i Çmimit fitues është 1000 euro, ku përfshihet dhe taksat […]


Lancimi i Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

05/04/2016

Tiranë, më 5 prill 2017 – Në vijim të punës për promovimin dhe nxitjen e punësimit tek të rinjtë dhe rritjen e potencialit të burimeve njerëzore të sistemit bankar, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Partnerët Shqipëri organizuan lancimin e Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”. Gjatë takimit u mbajt një fjalë përshëndetëse […]


Leksion i hapur me temë “Sistemi Bankar në Shqipëri”

05/04/2016

Më datë 05 prill, u zhvillua leksioni i hapur me temë: Sistemi Bankar në Shqipëri, nga Dr. Spiro Brumbulli, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Bankave. Në këtë leksion u përfshinë studentët e programit të studimit Administrim Biznesi dhe Informatikë Ekonomike të Universitetit Metropolitan Tirana (UMT). Gjithashtu UMT mirëpriti nxënësit e Shkollës Teknike Ekonomike, të […]


Çelet Java e Parasë

14/03/2016

Në datë 14 mars 2016, në lulishten përpara ndërtesës qendrore të Bankës së Shqipërisë në Tiranë, u çel Java Parasë për vitin 2016, e cila do të zhvillohet në datat 14-18 mars 2016. Gjatë kësaj jave, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë, Ministrinë e Arsimit dhe Sportit dhe Ministrinë e […]


Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Dhjetor 2015

03/03/2016

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Dhjetor 2015 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e katërt të vitit 2015 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin dhjetor 2015. Sipas këtyre të dhënave, totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në rreth 1,318 miliardë lekë në fund […]


Takim me gazetarë, analistë dhe drejtues të medias

14/01/2016

14 janar 2016 – Me rastin e fillimit të Vitit të Ri, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), zhvilloi një takim me gazetarë  të medias së shkruar dhe asaj elektronike, analistë të ekonomisë, drejtues dhe përfaqësues të tjerë të medias në Shqipëri. Gjithashtu, Drejtorë të Përgjithshëm të bankave (anëtarë të Asamblesë të AAB), Sekretarja e Përgjithshme […]


AAB organizon Forumin e katërt Kombëtar për Sigurinë Bankare

25/11/2015

Tiranë, 26 nëntor 2015 – AAB, me mbështetjen e Komiteteve të saj për Sigurinë e Informacionit dhe Sigurinë Bankare, organizoi forumin kombëtar me temë “Banka të sigurta, klientë të mbrojtur”. Forumi zhvilloi punimet e tij për të katërtin vit radhazi, në ambientet e Tirana International Hotel, me pjesmarrjen e përfaqësuesve të bankave tregtare në Shqipëri […]