Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
21
Dec
Fjala e Kryetarit të AAB-së në Darkën e Vitit të Ri të Shoqatës Shqiptare të Bankave

Mirëmbrëma dhe mirë se erdhët në këtë darkë të fund vitit të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Guvernator, Ju falënderoj që na nderuat me pjesëmarrjen Tuaj.

Lexo më shumë
21
Dec
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, merr pjesë në takimin përmbyllës të vitit të organizuar nga Shoqata Shqiptare e Bankave

I nderuar z. kryetar, Të nderuar drejtues të bankave, Të dashur miq dhe kolegë, Si gjithmonë, është kënaqësi të jem në takimin përmbyllës të vitit 2017 me drejtuesit e sistemit bankar në Shqipëri, një aktivitet ky i përvitshëm që organizohet nën kujdesin e Shoqatës Shqiptare të Bankave. Në adresimin e sotëm do të doja të […]

Lexo më shumë
20
Dec
Shoqata Shqiptare e Bankave organizon Darkën e Vitit të Ri

Më 20 Dhjetor 2017, AAB organizoi darkën e fundit të vitit ku morën pjesë drejtorë të përgjithshëm dhe

Lexo më shumë
5
Dec
Takimi ATTF Alumni – 5 dhjetor 2017

AAB organizoi në Tiranë më 5 dhjetor 2017 takimin e parë të ATTF Alumni.

Lexo më shumë
16
Nov
Zhvillon punimet Konferenca e 2-të e AAB-së “Bankat dhe rritja ekonomike”

14 tetor 2017 – Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi konferencën e saj të dytë me temë: “Bankat dhe rritja ekonomike”. Konferenca u ndoq nga: Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Edi Rama; Ministri i Financave dhe Ekonomisë, z. Arben Ahmetaj; Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko. Zëvendës Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, z. […]

Lexo më shumë
15
Nov
Fjala e Kryetarit të AAB-së në konferencën e dytë të Shoqatës Shqiptare të Bankave

Shkëlqesia Juaj Z. Kryeministër Edi Rama, Të nderuar Ministra, I nderuar Guvernator Sejko, Të nderuar përfaqësues të shquar të Bankës Botërore, FMN dhe BERZH Të dashur kolegë, Zonja dhe Zotërinj, mirëmëngjesi, Është kënaqësia ime t’ju jap mirëseardhjen sot në Konferencën e Dytë Vjetore të Shoqatës Shqiptare të Bankave. Tema e konferencës “Bankat për rritjen ekonomike […]

Lexo më shumë
14
Nov
Zhvillon punimet konferenca e dytë e AAB-së: Bankat dhe Rritja Ekonomike

14 tetor 2017 – Shoqata Shqipare e Bankave organizoi konferencën e saj të dytë me temë: “Bankat dhe Rritja Ekonomike”.

Lexo më shumë
2
Nov
Revista Bankieri

AAB publikoi edicionin e 25 të revistës Bankieri

Lexo më shumë
1
Nov
Video e re Informative Kredia Overdraft

AAB lancon videon e radhës të serisë “Banka Ime” me temë “Kredia Overdraft”.

Lexo më shumë
13
Oct
Forumi i Dytë i Auditimit të Brendshëm: Përgjegjshmëria ndaj grupeve të interesit

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) në bashkëpunim me Institutin Shqiptar të Audituesve

Lexo më shumë
9
Oct
Video e re Informative mbi Kredinë Konsumatore

AAB hodhi në qarkullim videon “Kredia Konsumatore”, e cila është pjesë e serisë së videove

Lexo më shumë
4
Oct
Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi forumin: Menaxhimi i burimeve njerëzore ne bankingun digjital

4 tetor 2017- AAB organizoi forumin e burimeve njerëzore të titulluar: ” Menaxhimi i burimeve njerëzore

Lexo më shumë
26
Sep
Raporti CSR 2016

AAB, për të tretin vit radhazi AAB publikon raportin vjetor të Përgjegjësisë Sociale të Korporatave

Lexo më shumë
22
Sep
AAB organizon tryezën e diskutimit “Si të ndërtojmë një portofol fitimprurës të biznesit të kartave”

AAB dhe komiteti i saj i kartave organizuan një tryezë diskutimi të titulluar “Si të ndërtojmë një portofol

Lexo më shumë
19
Sep
Aktivitet me gazetarë te ekonomisë

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), më 14 -17 shtator 2017, organizoi për të tretin vit radhazi aktivitet me

Lexo më shumë
13
Sep
Nënshkruhet memorandum bashkëpunimi

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë (SHSSH), dhe Shoqata e Siguruesve të Jetës, Pensioneve dhe Fondeve të Investimeve (SH.SJ.P.FI), nënshkruan më datë 13 shtator 2017 Memorandumin e Bashkëpunimit. Në ceremoninë e organizuar morën pjesë Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, drejtorë të përgjithshëm të bankave dhe shoqërive të sigurimit, […]

Lexo më shumë
13
Sep
Nënshkruhet memorandum bashkëpunimi

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë (SHSSH), dhe Shoqata e Siguruesve të Jetës, Pensioneve dhe Fondeve të Investimeve (SH.SJ.P.FI), nënshkruan më datë 13 shtator 2017 Memorandumin e Bashkëpunimit. Në ceremoninë e organizuar morën pjesë Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, drejtorë të përgjithshëm të bankave dhe shoqërive të sigurimit, […]

Lexo më shumë
12
Sep
Statistikat: Sistemi i ri i përpunimit të të dhënave doli online

Sistemi i ri i përpunimit të të dhënave statistikore doli tashmë online. Ju mund ta përdorni duke klikuar ketu.

Lexo më shumë
5
Apr
Lancimi i Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

Tiranë, më 5 prill 2017 – Në vijim të punës për promovimin dhe nxitjen e punësimit tek të rinjtë dhe rritjen e potencialit të burimeve njerëzore të sistemit bankar, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Partnerët Shqipëri organizuan lancimin e Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”. Gjatë takimit u mbajt një fjalë përshëndetëse […]

Lexo më shumë
1
Mar
Partnerët Shqipëri hap aplikimet për programin “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

Partnerët Shqipëri në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave, do të organizojnë një program intensiv formimi për punëkërkuesit e rinj të cilët janë duke hedhur hapat drejt karrierës profesionale në sektorin bankar. Ky program i cili ofron mundësi edukimi dhe zhvillimi nëpërmjet metodave më bashkëkohore të të mësuarit dhe ekspertizës shumëdimensionale të lektorëve të angazhuar […]

Lexo më shumë
23
Feb
Zhvillon punimet Forumi për Veprimtarinë Bankare për Individë

Në datën 21 Shkurt 2017, Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi Forumin “Veprimtaria bankare për individë” (Retail Banking). Në Forum morën pjesë ekspertë të fushës nga bankat që operojnë në Shqipëri si dhe ekspertë ndërkombëtarë, përfaqësues të Bankës së Shqipërisë, institucioneve dhe shoqërive të tjera publike, Shoqatës së Bankave të Kosovës, etj. Në fjalën e hapjes, […]

Lexo më shumë
22
Feb
Njoftim për shtyp – Takim diskutimi midis BSH dhe AAB

Takim diskutimi i Bankës së Shqipërisë me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) Në datën 15 shkurt 2017, në ambientet e Bankës Shqipërisë u mbajt një takim diskutimi midis Bankës së Shqipërisë dhe Bordit Drejtues të Shoqatës Shqiptare të Bankave. Të pranishëm ishin: Guvernatori të Bankës së Shqipërisë z. Gent Sejko, Zëvëndësguvernatorja e dytë e Bankës […]

Lexo më shumë
15
Feb
Njoftim për Shtyp – Falenderim për Ministrinë e Punëve të Brendshme

15 shkurt 2017 – Shoqata Shqiptare e Bankave, si gjithë opinioni publik, u njoh me komunikatën e Ministrisë së Punëve të Brendshme të datës 14 shkurt mbi zbulimin dhe arrestimin e katër prej gjashtë autorëve të aktit kriminal të grabitjes së eskortës që transportonte vlera monetare në datën 9 shkurt në rrugën drejt Rinasit. Shoqata […]

Lexo më shumë
14
Feb
Njoftim – Shprehje interesi mbi organizimin e studimit

“Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri” Shoqata Shqiptare e Bankave kërkon të kryejë një studim “Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri”. Studimi duhet të paraqesë një analizë të plotë dhe rigoroze, në kontributin e bankave në ekonomi dhe shoqëri. TERMS OF REFERENCE Regarding the Study on “Banks contribution to Economy and Society” 1. […]

Lexo më shumë
11
Feb
Njoftim për shtyp

11 shkurt 2017 – Opinioni publik dhe gjithë shoqëria është njoftuar dhe informuar mbi ngjarjen e rëndë të ndodhur në datën 9 shkurt 2017 në rrugën për në Rinas, ku një grup kriminelësh kanë ndaluar dhe grabitur eskortën që po transportonte vlera monetare. Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) ndan të njëjtin shqetësim dhe interes për […]

Lexo më shumë
7
Feb
Ligji ri “Për falimentin” – Workshop për bankat

7 Shkurt 2017 – AAB në bashkëpunim me IFC, organizuan Workshop-in “për bankat që veprojnë në Republikën e Shqipërisë, me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në lidhje me ligjin e ri të falimentit dhe procedurat e tij.”. Ligji ri “Për falimentin”, u miratua më datë 27 tetor 2016. Qëllimi i workshop-it ishte pasqyrimi i risive që […]

Lexo më shumë
30
Jan
Shpallet fituesi i konkursit për realizimin e Logos së re të Shoqatës Shqiptare e Bankave (AAB)

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), përfundoi Konkursin për realizimin e Logos së re të organizatës dhe ne kemi kënaqësinë të shpallim rezultatin. Koha e zhvillimit të konkursit ishte nga data 25 Nëntor deri më 19 Dhjetor 2016 dhe numri i pjesëmarrësve në këtë konkurs ishte 33. Kemi kënaqësinë që në emër të AAB- së, të […]

Lexo më shumë
26
Jan
Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në kuadër të Programit Kombëtar të Praktikave të Punës

26 Janar 2017 – Ministria e Mirëqenies Sociale nënshkruan një memorandum bashkëpunimi me 14 kompanitë publike dhe private në kuadrin e Programit Kombëtar të Punësimit. Marrëveshja parashikon mundësinë e kryerjes së praktikave të punës me qëllim fitimin e eksperiencës në punë dhe zhvillimin e njohurive profesionale të studentëve të diplomuar, ku, pas përfundimit me sukses të […]

Lexo më shumë
23
Jan
AAB organizon takim me përfaqësues të medias

Në datën 20 janar 2017, me rastin e fillimit të Vitit të Ri, Shoqata Shqiptare e Bankave, zhvilloi një takim me gazetarë, analistë të ekonomisë dhe përfaqësues të tjerë të medias në Shqipëri. Anëtarë të Bordit Drejtues, drejtues të bankave anëtare të AAB-së si dhe anëtarë të kryesisë së Komitetit të Komunikimit në AAB, ishin […]

Lexo më shumë