Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
16
Dec
Zgjidhet Kryetari i ri i Shoqatës Shqiptare të Bankave

14 Dhjetor 2016 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet, sipas statutit, për 3 (tre) anëtarë të Bordit Drejtues si edhe Kryetarit dhe nën Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të 3 prej anëtarëve të […]

Lexo më shumë
15
Dec
Zgjidhet Kryetari i ri i Shoqatës Shqiptare të Bankave

14 Dhjetor 2016 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet, sipas statutit, për 3 (tre) anëtarë të Bordit Drejtues si edhe Kryetarit dhe nën Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të 3 prej anëtarëve të […]

Lexo më shumë
1
Dec
Auditi Bankar, leksion i hapur me studentët e masterit në UET

01 Dhjetor 2016 – Në kuadër të strategjisë së AAB për edukimin financiar, si dhe përfshirjes në kurrikulat e Programeve Master të UET, të leksioneve të organizuara me pjesëmarrjen e CEO-ve dhe specialistëve nga fusha të ndryshme, u zhvillua një leksion i hapur, me studentë e pedagogë të Fakultetit Ekonomik në UET. Dorida Stambolla, Drejtore […]

Lexo më shumë
30
Nov
AAB dhe AMB nënshkruajnë Memorandumin për partneritet dhe bashkëpunim

Të mërkurën më 30 nëntor 2016, përfaqësuesit e Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB) dhe të Shoqatës së Bankave të Malit të Zi (AMB) zhvilluan një takim për të nënshkruar Memorandumin për partneritet dhe bashkëpunim. Z. Spiro Brumbulli, Sekretari i Përgjithshëm i AAB dhe Z. Mirko Radonjić, Sekretari i Përgjithshëm i AMB, u takuan në mjediset […]

Lexo më shumë
25
Nov
Thirrje për aplikim – Dizenjim Logo

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin e logos së re. Logo duhet të jetë një krijim origjinal, të ketë vizibilitet të lartë dhe nëpërmjet elementëve të saj të përcjellë objektivat e krijimit të AAB-së. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 19 dhjetor 2016, në adresën […]

Lexo më shumë
10
Nov
Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të tretë 2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin shtator 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Ky publikim vjen me një veçori, pasi Banka e Shqipërisë ka bërë ndryshime në metodologjinë e prodhimit të […]

Lexo më shumë
25
Oct
Mbi miratimin e Paketës Ligjore

Në mbledhjen e datës 25 Tetor 2016, Komisioni Parlamentar i Ligjeve, përfundoi miratimin e paketës ligjore për reduktimin e Kredive të Këqia, por jo vetëm, paketë kjo e cila përfshinte pesë draft ligjet: “Për falimentimin”;  “Për disa shtesa dhe ndryshime në Kodin e Procedurës Civile të Republikës së Shqipërisë”; “Për disa shtesa dhe ndryshime në […]

Lexo më shumë
12
Aug
Njoftim për shtyp

12 gusht 2016 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), duke marrë shkas nga lajmi i transmetuar së fundmi mbi pretendimin për fitim të paligjshëm të bankave tregtare nga përpunimi i kartëmonedhave të dëmtuara, dëshiron që nëpërmjet këtij njoftimi për shtyp të informojë publikun se ky lajm është i pavërtetë. Në dijeni të AAB-së, por edhe […]

Lexo më shumë
8
Aug
Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të dytë 2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e dytë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin qershor 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin qershor, totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në 1,330 miliardë lekë, me […]

Lexo më shumë
13
May
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e parë të vitit 2016 sipas IFRS dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin mars 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin mars, totali i aktiveve të […]

Lexo më shumë
29
Apr
AAB organizon mbledhjen e 42-të e Anëtarëve të Asociuar të FEB (EBF)

Takimi i 42-të i anëtarëve të asociuar të Federatës Evropiane të Bankave (EBF) u zhvillua më datë 29 prill 2016, në Tiranë. Në takim morën pjesë përfaqësues të shoqatave kombëtare të bankave nga  Shqipëria, Italia, Hungaria, Gjermania, Estonia, Republika Çeke, Azerbajxhan, Luksemburg, Mali i Zi, Polonia, Serbia dhe Turqia si dhe përfaqësues të Bankës së […]

Lexo më shumë
19
Apr
Takim me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF)

Më datë 19 prill 2016, Sekretari  i Përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), Z. Spiro Brumbulli,  zhvilloi një takim të veçantë në ambjentet e AAB-së, me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF), Luksemburg, Z. Ben Lyon. Gjatë takimit, Z.  Brumbulli rikonfirmoi bashkëpunimin shumë konstruktiv me Shqipërinë, nëpërmjet AAB-së, i nisur prej […]

Lexo më shumë
18
Apr
AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]

Lexo më shumë
18
Apr
AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]

Lexo më shumë
10
Apr
Thirrje për aplikim – Dizenjim i faqes së internetit

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin dhe ndërtimin e faqes së re të internetit. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 26 prill 2016, në adresën elektronike: secretariat@aab-al.org Termat e referencës: Specifications_for new AAB website.pdf Vlerësimi i Çmimit fitues është 1000 euro, ku përfshihet dhe taksat […]

Lexo më shumë
5
Apr
Lancimi i Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

Tiranë, më 5 prill 2017 – Në vijim të punës për promovimin dhe nxitjen e punësimit tek të rinjtë dhe rritjen e potencialit të burimeve njerëzore të sistemit bankar, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Partnerët Shqipëri organizuan lancimin e Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”. Gjatë takimit u mbajt një fjalë përshëndetëse […]

Lexo më shumë
5
Apr
Leksion i hapur me temë “Sistemi Bankar në Shqipëri”

Më datë 05 prill, u zhvillua leksioni i hapur me temë: Sistemi Bankar në Shqipëri, nga Dr. Spiro Brumbulli, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Bankave. Në këtë leksion u përfshinë studentët e programit të studimit Administrim Biznesi dhe Informatikë Ekonomike të Universitetit Metropolitan Tirana (UMT). Gjithashtu UMT mirëpriti nxënësit e Shkollës Teknike Ekonomike, të […]

Lexo më shumë
14
Mar
Çelet Java e Parasë

Në datë 14 mars 2016, në lulishten përpara ndërtesës qendrore të Bankës së Shqipërisë në Tiranë, u çel Java Parasë për vitin 2016, e cila do të zhvillohet në datat 14-18 mars 2016. Gjatë kësaj jave, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë, Ministrinë e Arsimit dhe Sportit dhe Ministrinë e […]

Lexo më shumë
3
Mar
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Dhjetor 2015

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Dhjetor 2015 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e katërt të vitit 2015 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin dhjetor 2015. Sipas këtyre të dhënave, totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në rreth 1,318 miliardë lekë në fund […]

Lexo më shumë
14
Jan
Takim me gazetarë, analistë dhe drejtues të medias

14 janar 2016 – Me rastin e fillimit të Vitit të Ri, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), zhvilloi një takim me gazetarë  të medias së shkruar dhe asaj elektronike, analistë të ekonomisë, drejtues dhe përfaqësues të tjerë të medias në Shqipëri. Gjithashtu, Drejtorë të Përgjithshëm të bankave (anëtarë të Asamblesë të AAB), Sekretarja e Përgjithshme […]

Lexo më shumë