Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
25
Nov
AAB organizon Forumin e katërt Kombëtar për Sigurinë Bankare

Tiranë, 26 nëntor 2015 – AAB, me mbështetjen e Komiteteve të saj për Sigurinë e Informacionit dhe Sigurinë Bankare, organizoi forumin kombëtar me temë “Banka të sigurta, klientë të mbrojtur”. Forumi zhvilloi punimet e tij për të katërtin vit radhazi, në ambientet e Tirana International Hotel, me pjesmarrjen e përfaqësuesve të bankave tregtare në Shqipëri […]

Lexo më shumë
9
Nov
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Shtator 2015

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Shtator 2015* AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2015 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin shtator 2015, sipas të cilave totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në rreth 1,325 miliardë lekë në fund të […]

Lexo më shumë
17
Sep
AAB zhvillon mëngjes pune me përfaqësues të mediave

Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi sot, më 17 shtator 2015 një mëngjes pune mes Bordit Drejtues të Shoqatës dhe përfaqësuesve të mediave kryesore në vend. Pas fjalës së tij përshëndetëse Kryetari i Shoqatës së Bankave, Z.Christian Canacaris, vijoi me një prezantim të shkurtër mbi zhvillimet në sektorin bankar dhe kontributin e tij në ekonominë dhe […]

Lexo më shumë
15
Jul
Video – Norma e interesit dhe “formimi” i saj – “Banka Ime” / Korrik 2015

AAB në kuadër të angazhimit të saj në fushën e Edukimit Financiar, publikon videon më të fundit të serisë “Banka Ime”. Tema që kjo video prezanton është “Norma e interesit dhe “formimi” i saj”, e përzgjedhur pikërisht më qëllim sqarimin më në detaje të këtij treguesi, për rolin që ai luan, jo vetëm në ekonomi […]

Lexo më shumë
29
Jun
AAB – Njoftim për shtyp

29 Qershor 2015 – Duke marrë shkas nga situata më e fundit në Greqi, Shoqata Shqiptare e Bankave, në emër të gjithë bankave anëtare të saj, dëshiron të sigurojë publikun dhe të gjithë depozituesit dhe klientët se zhvillimet në vendin fqinj nuk ndikojnë në stabilitetin dhe funksionimin normal të bankave në Shqipëri. Sistemi bankar shqiptar, […]

Lexo më shumë
16
Jun
“Bankat për Shoqërinë” – Së bashku për shoqërinë, mjedisin, jetën…

Tiranë, më 15 qershor 2015 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) publikon për herë të parë një botim special të titulluar “Raporti CSR 2014 – Bankat për Shoqërinë”, i cili u promovua në një ceremoni të mbajtur në Hotel Rogner. Qëllimi i këtij raporti është të paraqesë disa nga aktivitetet për arsimin, shëndetësinë, çështjet sociale, […]

Lexo më shumë
18
May
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2015

Statistikat Mars 2015 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e parë të vitit 2015 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin mars 2015, sipas të cilave  totali i aktiveve të sistemit bankar arriti në 1,311 miliardë lekë në fund të muajit mars, me rritje prej 1.3% […]

Lexo më shumë
14
May
Java e Inovacionit 2015: Aktiviteti “Inovacioni në sektorin bankar”

Në datë 14 maj 2015, nën kujdesin e Ministrit të Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, zj. Milena Harito, dhe Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në ambientet e Bankës së Shqipërisë u zhvillua aktiviteti me temë: “Inovacioni në sektorin bankar”, si një ditë e veçantë, në kuadër të Javës së Inovacionit 2015. […]

Lexo më shumë
2
Mar
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Dhjetor 2014

Statistikat Dhjetor 2014 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e katërt të vitit 2014 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin dhjetor 2014, sipas të cilave totali i aktiveve të sistemit bankar arriti në 1,294 miliardë lekë, me rritje prej 4.8% nga një vit më parë, […]

Lexo më shumë
20
Feb
AAB – Njoftim për shtyp

20 Shkurt, 2015 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) duke marrë shkas nga grabitja e ndodhur së fundmi ndaj njërës prej bankave anëtare të saj, dëshiron që nëpërmjet këtij njoftimi për shtyp të theksojë sensibilitetin që kjo ngjarje ka për të gjithë sistemin bankar dhe veçanërisht për punonjësit e njësive të sigurisë, që janë të […]

Lexo më shumë
12
Feb
Shoqata Shqiptare e Bankave zgjedh Kryetarin e ri

12 shkurt 2015 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave zhvilloi në datë 11 shkurt 2015 mbledhjen e radhës, në të cilën sipas statutit, u mbajtën zgjedhjet për Kryetarin e ri të Shoqatës. Asambleja zgjodhi Z. Christian Canacaris, Drejtor i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Shqipëri si Kryetar të Shoqatës Shqiptare të Bankave me […]

Lexo më shumë
12
Feb
Shoqata Shqiptare e Bankave zgjedh Kryetarin e ri

12 shkurt 2015 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave zhvilloi në datë 11 shkurt 2015 mbledhjen e radhës, në të cilën sipas statutit, u mbajtën zgjedhjet për Kryetarin e ri të Shoqatës. Asambleja zgjodhi Z. Christian Canacaris, Drejtor i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Shqipëri si Kryetar të Shoqatës Shqiptare të Bankave me […]

Lexo më shumë
12
Feb
Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Bankat japin mbështetje për zonat e përmbytura në Jug të Shqipërisë

12 shkurt 2015 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) në emër të bankave anëtare të saj, shpreh keqardhjen për dëmtimet dhe humbjet që kanë pësuar banorët e zonave të prekura nga përmbytjet në jug të Shqipërisë. Në këtë situatë të një nevoje emergjente, Shoqata Shqiptare e Bankave do të kontribuojë me 6 milion lekë, përpos […]

Lexo më shumë
2
Feb
“Bankieri” Nr.14

Doli në qarkullim numri 14 i revistës “Bankieri”, publikimi zyrtar dygjuhësh i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), me frekuencë tremujore, i cili i dedikohet kryesisht sistemit bankar.

Lexo më shumë
28
Jan
Broshura informative “Kredia Konsumatore”

Në kuadër të përmirësimit të situatës në lidhje më dhënien e informacionit në fazën e publicitetit dhe parakontraktore, përpara ofrimit të një kredie konsumatore nga bankat që operojnë në Shqipëri, AAB në konsultë edhe me Zyrën për Mbrojtjen e Konsumatorit botoi broshurën informative “Kredia Konsumatore” AAB beson se me ndihmën e kësaj broshure dhe udhëzimet […]

Lexo më shumë