Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
24
Jan
Thirrje për shprehje interesi për prodhimin e një videoje shpjeguese në lidhje me projektin e digjitalizimit të pagesave të shërbimeve publike të ofruara nga e-Albania

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) shpall “Thirrjen për shprehje interesi” për prodhimin e një videoje shpjeguese në lidhje me projektin e  digjitalizimit të pagesave të shërbimeve publike të ofruara nga e-Albania, e cila është pikë e vetme për marrjen e shërbimeve publike. Kjo thirrje për shprehje interesi vjen në mbështetje të punës për zbatimin e projektit, […]

Lexo më shumë
21
Dec
Prezantohen gjetjet e studimit: Besimi dhe perceptimi i klientëve për bankat dhe sektorin bankar shqiptar

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) më 21 dhjetor 2022, organizoi prezantimin e gjetjeve të studimit mbi besimin dhe perceptimin e klientëve për bankat dhe sektorin bankar. Ky është studimi i dytë, i cili kryhet nga AAB tashmë me një frekuencë tre vjeçare dhe evidenton perceptimin e klientëve bankarë dhe eksperiencën e tyre ndaj shërbimit të […]

Lexo më shumë
15
Dec
AAB zhvillon mbledhjen e Asamblesë së Anëtarëve dhe pritjen tradicionale përmbyllëse të vitit

Më 14 dhjetor 2022, u mbajt mbledhja e Asamblesë së Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), gjatë të cilës u vlerësuan aktivitetet e Shoqatës gjatë vitit 2022 si dhe u diskutuan dhe miratuan plani i biznesit dhe buxheti për vitin 2023. Në përfundim të mbledhjes, anëtarët, së bashku me përfaqësues të bankave tregtare dhe […]

Lexo më shumë
24
Nov
Takim i Bordit Mbikëqyrës të AAB-së me anëtarët e Komitetit Ndihmës të Pagesave, Kartave, Digjitalizimit dhe Kanaleve Alternative

Procesi i digjitalizimit dhe projektet në fushën e digjitalizimit të shërbimeve dhe pagesave në industrinë bankare janë ndër prioritetet e veprimtarisë së AAB-së. Gjatë vitit 2022, AAB-ja ka organizuar dhe ka qenë pjese e diskutimeve dhe tryezave të përbashkëta me strukturat përkatëse shtetërore dhe palët e interesuara në lidhje me digjitalizimin e shërbimeve financiare. Për […]

Lexo më shumë
18
Nov
Takim i Kryetarit të AAB-së me gazetarët e ekonomisë

Kryetarit i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), z. Bledar Shella, zhvilloi, më 18 nëntor 2022, një takim me gazetarët e ekonomisë të medias së shkruar dhe asaj vizive. Z. Shella prezantoi zhvillimet e fundit të sektorit, sidomos efektin e rritjes së normave të interesit dhe ecurinë e kredidhënies.  Njëkohësisht, u dha informacion për disa çështje ligjore […]

Lexo më shumë
16
Nov
Mëngjes pune i IFC-së me bankat
Maksimizimi i mundësive të financimit të qëndrueshëm

“Maksimizimi i mundësive të financimit të qëndrueshëm” ishte tema e mëngjesit të punës së organizuar më 15 nëntor 2022 nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) në bashkëpunim të ngushtë me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) dhe me pjesëmarrjen e drejtuesve të departamenteve të korporatave, të SME-ve dhe riskut, të sektorit bankar në Shqipëri. IFC-ja prezantoi për […]

Lexo më shumë