Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Zhvillohet finalja kombëtare e Kuizit të Parasë
When:
April 1, 2022 @ 8:05 am – 9:05 am
2022-04-01T08:05:00+02:00
2022-04-01T09:05:00+02:00

Në datën 30 Mars 2022, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë dhe me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit dhe Sportit dhe Agjencisë së Sigurimit të Depozitave (ASD), organizuan për të katërtën herë Kuizin e Parasë, me pjesëmarrjen e 360 ​​nxënësve të moshës 13-15 vjeç nga 58 shkolla nga i gjithë vendi. Konkursi u zhvillua online dhe u shfaq në Livestream në kanalin AAB në YouTube. Pjesëmarrësit konkurruan në bazë ekipore të organizuar përmes platformës online Kahoot!

Studentët pjesëmarrës u përshëndetën nga zëvendësguvernatorja e parë e Bankës së Shqipërisë, znj. Luljeta Minxhozi, Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë së Sigurimit të Depozitave, z. Genci Mamani, dhe Sekretari i Përgjithshëm i AAB, z. Spiro Brumbulli.

Ekipi fitues është i shkollës jopublike 12-vjeçare “Hafiz Ali Podgorica” në Durrës dhe përbëhet nga nxënësit: Arbër Kertalli dhe Besart Ceka.

Skuadra fituese e vendit të dytë është nga shkolla 9-vjeçare “Emin Duraku” në Tiranë dhe përbëhet nga Redon Shehu dhe Lidra Shehu.

Skuadra fituese e vendit të tretë është e shkollës 9-vjeçare “Imelda Lambertini” në Elbasan dhe përbëhet nga Mishel Balla dhe Anelia Shehu.

Skuadra fituese do të konkurrojë duke përfaqësuar Shqipërinë në finalen e Kuizit Europian të Parasë, e cila do të zhvillohet online më 10 maj 2022.

Një falenderim i veçantë për mësueset Raimonda Estrefi, Etilda Muhaj dhe Jugerta Kabashi që mundësuan organizimin dhe përgatitjen e ekipeve fituese.

Fituesit e 3 vendeve të para në konkurs do të shpërblehen me çmimet e mundësuara nga Agjencia e Sigurimit të Depozitave, si më poshtë:

Vendi i parë – 40 000 lekë
Vendi i dytë – 30 000 lekë
Vendi i tretë – 20 000 lekë

Gjithashtu, Banka e Shqipërisë do të shpërblejë me dhurata simbolike mësuesit e ekipeve fituese.

Falenderojmë të gjithë nxënësit dhe mësuesit e angazhuar në realizimin e këtij konkursi!