2018 SEE NPL Forum

26/10/2018

When:
October 26, 2018 @ 3:25 pm – 4:25 pm
2018-10-26T15:25:00+00:00
2018-10-26T16:25:00+00:00

Më 26 tetor, u organizua Forumi SEE NPL 2018, në Beograd, Serbi, i cili u përqendrua në prirjet në të ardhmen për NPL-të dhe çfarë do të thotë kjo për tregun e SEE NPL-ve. Pjesëmarrës në Forum ishin profesionistë nga sektori bankar, rregullatorë, investitorë dhe vlerësues të cilët përfshihen në shitjet dhe blerjet e NPL-ve.

Programi i Forumit përbëhej nga sesione të cilat adresuan përpjekjet e bëra nga rregullatorët vendorë dhe ndërkombëtarë, institucionet financiare ndërkombëtare, bankat, sektorin e pasurive të patundshme, lojtarët e tjerë të tregut dhe investitorë, për të zgjidhur çështjen e NPL-ve të akumuluara në sektorin financiar. Pjesëmarrësit shkëmbyen informacion dhe mendime për çështjen e NPL-ve, për transaksionet që do të zhvillohet në periudhën e ardhshme në të gjithë rajonin, sfidat me të cilat janë duke u përballur bankat dhe ligjvënësit rajonal në tregjet e Evropes Juglindore, dhe përpjekjet e  kompanive dhe bankave për të parandaluar një tjetër valë te kredive me probleme.

  1. Silvio Pedrazzi, Kryetar i Bordit, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe CEO, Intesa Sanpaolo Bank Shqiperi, mori pjesë si folës në një prej paneleve të forumit. Gjatë fjalës së tij, Z. Pedrazzi, vuri në dukje sfidat me të cilat ballafaqohen bankat në Shqipëri në tregun e SEE dhe se si mund të përmirësojnë cilësinë e të dhënave të tyre.

Download program

Foto