Zgjidhet Kryetari i ri i Shoqatës Shqiptare të Bankave

16/12/2016

14 Dhjetor 2016 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet, sipas statutit, për 3 (tre) anëtarë të Bordit Drejtues si edhe Kryetarit dhe nën Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të 3 prej anëtarëve të […]


Zgjidhet Kryetari i ri i Shoqatës Shqiptare të Bankave

15/12/2016

14 Dhjetor 2016 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet, sipas statutit, për 3 (tre) anëtarë të Bordit Drejtues si edhe Kryetarit dhe nën Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të 3 prej anëtarëve të […]


Auditi Bankar, leksion i hapur me studentët e masterit në UET

01/12/2016

01 Dhjetor 2016 – Në kuadër të strategjisë së AAB për edukimin financiar, si dhe përfshirjes në kurrikulat e Programeve Master të UET, të leksioneve të organizuara me pjesëmarrjen e CEO-ve dhe specialistëve nga fusha të ndryshme, u zhvillua një leksion i hapur, me studentë e pedagogë të Fakultetit Ekonomik në UET. Dorida Stambolla, Drejtore […]


AAB dhe AMB nënshkruajnë Memorandumin për partneritet dhe bashkëpunim

30/11/2016

Të mërkurën më 30 nëntor 2016, përfaqësuesit e Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB) dhe të Shoqatës së Bankave të Malit të Zi (AMB) zhvilluan një takim për të nënshkruar Memorandumin për partneritet dhe bashkëpunim. Z. Spiro Brumbulli, Sekretari i Përgjithshëm i AAB dhe Z. Mirko Radonjić, Sekretari i Përgjithshëm i AMB, u takuan në mjediset […]


Thirrje për aplikim – Dizenjim Logo

25/11/2016

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin e logos së re. Logo duhet të jetë një krijim origjinal, të ketë vizibilitet të lartë dhe nëpërmjet elementëve të saj të përcjellë objektivat e krijimit të AAB-së. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 19 dhjetor 2016, në adresën […]


Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të tretë 2016

10/11/2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin shtator 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Ky publikim vjen me një veçori, pasi Banka e Shqipërisë ka bërë ndryshime në metodologjinë e prodhimit të […]


Mbi miratimin e Paketës Ligjore

25/10/2016

Në mbledhjen e datës 25 Tetor 2016, Komisioni Parlamentar i Ligjeve, përfundoi miratimin e paketës ligjore për reduktimin e Kredive të Këqia, por jo vetëm, paketë kjo e cila përfshinte pesë draft ligjet: “Për falimentimin”;  “Për disa shtesa dhe ndryshime në Kodin e Procedurës Civile të Republikës së Shqipërisë”; “Për disa shtesa dhe ndryshime në […]


Njoftim për shtyp

12/08/2016

12 gusht 2016 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), duke marrë shkas nga lajmi i transmetuar së fundmi mbi pretendimin për fitim të paligjshëm të bankave tregtare nga përpunimi i kartëmonedhave të dëmtuara, dëshiron që nëpërmjet këtij njoftimi për shtyp të informojë publikun se ky lajm është i pavërtetë. Në dijeni të AAB-së, por edhe […]


Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të dytë 2016

08/08/2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e dytë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin qershor 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin qershor, totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në 1,330 miliardë lekë, me […]


Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016

13/05/2016

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e parë të vitit 2016 sipas IFRS dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin mars 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin mars, totali i aktiveve të […]