Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të tretë 2016

10/11/2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin shtator 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Ky publikim vjen me një veçori, pasi Banka e Shqipërisë ka bërë ndryshime në metodologjinë e prodhimit të […]


Mbi miratimin e Paketës Ligjore

25/10/2016

Në mbledhjen e datës 25 Tetor 2016, Komisioni Parlamentar i Ligjeve, përfundoi miratimin e paketës ligjore për reduktimin e Kredive të Këqia, por jo vetëm, paketë kjo e cila përfshinte pesë draft ligjet: “Për falimentimin”;  “Për disa shtesa dhe ndryshime në Kodin e Procedurës Civile të Republikës së Shqipërisë”; “Për disa shtesa dhe ndryshime në […]


Njoftim për shtyp

12/08/2016

12 gusht 2016 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), duke marrë shkas nga lajmi i transmetuar së fundmi mbi pretendimin për fitim të paligjshëm të bankave tregtare nga përpunimi i kartëmonedhave të dëmtuara, dëshiron që nëpërmjet këtij njoftimi për shtyp të informojë publikun se ky lajm është i pavërtetë. Në dijeni të AAB-së, por edhe […]


Zhvillimet në sektorin bankar – Statistikat e tremujorit të dytë 2016

08/08/2016

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e dytë të vitit 2016 sipas IFRS* dhe të dhënat e agreguara mbi sektorin për muajin qershor 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin qershor, totali i aktiveve të bankave tregtare arriti në 1,330 miliardë lekë, me […]


Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016

13/05/2016

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Mars 2016 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e parë të vitit 2016 sipas IFRS dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin mars 2016 sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Sipas të dhënave për muajin mars, totali i aktiveve të […]


AAB organizon mbledhjen e 42-të e Anëtarëve të Asociuar të FEB (EBF)

29/04/2016

Takimi i 42-të i anëtarëve të asociuar të Federatës Evropiane të Bankave (EBF) u zhvillua më datë 29 prill 2016, në Tiranë. Në takim morën pjesë përfaqësues të shoqatave kombëtare të bankave nga  Shqipëria, Italia, Hungaria, Gjermania, Estonia, Republika Çeke, Azerbajxhan, Luksemburg, Mali i Zi, Polonia, Serbia dhe Turqia si dhe përfaqësues të Bankës së […]


Takim me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF)

19/04/2016

Më datë 19 prill 2016, Sekretari  i Përgjithshëm i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), Z. Spiro Brumbulli,  zhvilloi një takim të veçantë në ambjentet e AAB-së, me përfaqësuesin e Agjencisë për Transferim të Teknologjisë Financiare (ATTF), Luksemburg, Z. Ben Lyon. Gjatë takimit, Z.  Brumbulli rikonfirmoi bashkëpunimin shumë konstruktiv me Shqipërinë, nëpërmjet AAB-së, i nisur prej […]


AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

18/04/2016

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]


AAB emëron Sekretarin e ri të Përgjithshëm

18/04/2016

Bordi Drejtues i AAB ka emëruar Z. Spiro Brumbulli, në pozicionin e Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB). Z. Brumbulli ka një eksperiencë disa vjeçare dhe të sukseshme në sektorin bankar dhe atë akademik. Ai ka qenë për një kohë të gjatë profesor në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa […]


Thirrje për aplikim – Dizenjim i faqes së internetit

10/04/2016

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin dhe ndërtimin e faqes së re të internetit. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 26 prill 2016, në adresën elektronike: secretariat@aab-al.org Termat e referencës: Specifications_for new AAB website.pdf Vlerësimi i Çmimit fitues është 1000 euro, ku përfshihet dhe taksat […]