Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
21
Dec
Speech by the AAB Chairman at the New Year Dinner of the Albanian Association of Banks

Good evening and a warm welcome to the Annual Dinner of the Albanian Association of Banks (AAB). Thank you Governor for gracing this event. It is a great honor having all of you with us tonight. Your distinguished presence brightens this wonderful tradition which is kept for more than 12 years, placing this dinner as a significant event of the year.

Read More
21
Dec
Governor Sejko at the end-of-year meeting organised by the Albanian Association of Banks

Honourable AAB Chairman, Dear banking system executives, Dear friends and colleagues, As always, it a pleasure for me to be together with banking system executives in Albania, in this annual end-of-year event organized under the auspices of the Albanian Association of Banks. In my address, I would like to briefly focus on highlights that have […]

Read More
20
Dec
The Albanian Association of Banks organised the Year End Dinner

On 20 December 2017, AAB organized the Year End dinner, attended by member banks’ Chief Executive Officers

Read More
5
Dec
ATTF Alumni Meeting – 5 December 2017

On December 5th, 2017, AAB organized in Tirana the first meeting of ATTF Alumni.

Read More
1
Dec
Workshop on the Foreign Account Tax Compliance Act (“FATCA”) certification and the implementation of the Common Reporting Standards (“CRS”)

AAB, in cooperation with PricewaterhouseCoopers Albania (PWC) experts, organized a workshop to discuss the…

Read More
16
Nov
AAB organized the 2nd conference: “Banks for Growth in Albania”

14 October 2017 – The Albanian Association of Banks for the second time organised the conference entitled: “Banks and the Economic Growth in Albania”. The conference was attended by the Prime Minister of Albania H.E. Mr. Edi Rama, the Minister of Finance and Economy Mr. Arben Ahmetaj, the Governor of the Bank of Albania Mr. […]

Read More
15
Nov
AAB Chairman:Welcome address to the 2nd Conference of the Albanian Association of Banks

Your Excellency Prime Minister Edi Rama, Honorable Ministers, Honorable Governor Sejko, Distinguished Representatives of World Bank, IMF and EBRD Dear colleagues, Ladies and Gentlemen, good morning It is my pleasure to welcome you today to the second annual conference of the Albanian Association of Banks. The theme of the conference which is “Banks for growth […]

Read More
14
Nov
AAB organised the second conference: Banks for Growth in Albania

14 tetor 2017 – Shoqata Shqipare e Bankave organizoi konferencën e saj të dytë me temë: “Bankat dhe Rritja Ekonomike”.

Read More
2
Nov
Bankieri Magazine

AAB published the 25th edition of Bankieri Magazine

Read More
1
Nov
New Informational video on the Overdraft

AAB launches the next video of the informative video series “My bank”, entitled: “The Overdraft”.

Read More
13
Oct
Second Internal Audit Forum: “Responding to the Voice of Stakeholders”

The Albanian Association of Banks (AAB) in cooperation with the Albanian Institute of Internal Auditors

Read More
9
Oct
New Informational Video on Consumer Loan

AAB launched the video “Consumer Loan”, part of the informative video series “My bank”.

Read More
4
Oct
The Albanian Association of Banks organised the forum: Human Resources management in digital banking

4 October 2017- AAB organized the HR forum entitled: ” Human Resources management in digital banking”

Read More
26
Sep
CSR Report 2016

For the third consecutive year, AAB publishes the annual Corporate Social Responsibility

Read More
22
Sep
AAB organizes the workshop “How to Build a Profitable Card Business Portfolio”

AAB and its Card Committee organized the workshop entitled “How to Build a Profitable

Read More
19
Sep
Activity with economic journalists

The Albanian Association of Banks (AAB) on September 14-17, 2017, organized for the third consecutive year

Read More
13
Sep
Memorandum of cooperation

The Albanian Association of Banks (AAB), the Insurers Association of Albania (IAA), and Life Insurers, Pensions and Investment Funds Association (LPIFA) entered into a Memorandum of Cooperation. The General Executive Director of the Albanian Financial Supervision Authority, Chief Executives of banks and insurance companies, together with experts of the financial sector were present in today’s ceremony. The […]

Read More
13
Sep
Memorandum of cooperation

The Albanian Association of Banks (AAB), the Insurers Association of Albania (IAA), and Life Insurers, Pensions and Investment Funds Association (LPIFA) entered into a Memorandum of Cooperation. The General Executive Director of the Albanian Financial Supervision Authority, Chief Executives of banks and insurance companies, together with experts of the financial sector were present in today’s ceremony. The […]

Read More
12
Sep
Statistics: The new system of data processing is now online

The new system of statistical data processing is now online. You can use it by clicking here.

Read More
5
Apr
Lancimi i Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

Tiranë, më 5 prill 2017 – Në vijim të punës për promovimin dhe nxitjen e punësimit tek të rinjtë dhe rritjen e potencialit të burimeve njerëzore të sistemit bankar, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Partnerët Shqipëri organizuan lancimin e Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”. Gjatë takimit u mbajt një fjalë përshëndetëse […]

Read More
1
Mar
Partnerët Shqipëri hap aplikimet për programin “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

Partnerët Shqipëri në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave, do të organizojnë një program intensiv formimi për punëkërkuesit e rinj të cilët janë duke hedhur hapat drejt karrierës profesionale në sektorin bankar. Ky program i cili ofron mundësi edukimi dhe zhvillimi nëpërmjet metodave më bashkëkohore të të mësuarit dhe ekspertizës shumëdimensionale të lektorëve të angazhuar […]

Read More
23
Feb
Zhvillon punimet Forumi për Veprimtarinë Bankare për Individë

Në datën 21 Shkurt 2017, Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi Forumin “Veprimtaria bankare për individë” (Retail Banking). Në Forum morën pjesë ekspertë të fushës nga bankat që operojnë në Shqipëri si dhe ekspertë ndërkombëtarë, përfaqësues të Bankës së Shqipërisë, institucioneve dhe shoqërive të tjera publike, Shoqatës së Bankave të Kosovës, etj. Në fjalën e hapjes, […]

Read More
22
Feb
Njoftim për shtyp – Takim diskutimi midis BSH dhe AAB

Takim diskutimi i Bankës së Shqipërisë me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) Në datën 15 shkurt 2017, në ambientet e Bankës Shqipërisë u mbajt një takim diskutimi midis Bankës së Shqipërisë dhe Bordit Drejtues të Shoqatës Shqiptare të Bankave. Të pranishëm ishin: Guvernatori të Bankës së Shqipërisë z. Gent Sejko, Zëvëndësguvernatorja e dytë e Bankës […]

Read More
15
Feb
Njoftim për Shtyp – Falenderim për Ministrinë e Punëve të Brendshme

15 shkurt 2017 – Shoqata Shqiptare e Bankave, si gjithë opinioni publik, u njoh me komunikatën e Ministrisë së Punëve të Brendshme të datës 14 shkurt mbi zbulimin dhe arrestimin e katër prej gjashtë autorëve të aktit kriminal të grabitjes së eskortës që transportonte vlera monetare në datën 9 shkurt në rrugën drejt Rinasit. Shoqata […]

Read More
14
Feb
Njoftim – Shprehje interesi mbi organizimin e studimit

“Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri” Shoqata Shqiptare e Bankave kërkon të kryejë një studim “Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri”. Studimi duhet të paraqesë një analizë të plotë dhe rigoroze, në kontributin e bankave në ekonomi dhe shoqëri. TERMS OF REFERENCE Regarding the Study on “Banks contribution to Economy and Society” 1. […]

Read More
11
Feb
Njoftim për shtyp

11 shkurt 2017 – Opinioni publik dhe gjithë shoqëria është njoftuar dhe informuar mbi ngjarjen e rëndë të ndodhur në datën 9 shkurt 2017 në rrugën për në Rinas, ku një grup kriminelësh kanë ndaluar dhe grabitur eskortën që po transportonte vlera monetare. Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) ndan të njëjtin shqetësim dhe interes për […]

Read More
7
Feb
Ligji ri “Për falimentin” – Workshop për bankat

7 Shkurt 2017 – AAB në bashkëpunim me IFC, organizuan Workshop-in “për bankat që veprojnë në Republikën e Shqipërisë, me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në lidhje me ligjin e ri të falimentit dhe procedurat e tij.”. Ligji ri “Për falimentin”, u miratua më datë 27 tetor 2016. Qëllimi i workshop-it ishte pasqyrimi i risive që […]

Read More
30
Jan
Shpallet fituesi i konkursit për realizimin e Logos së re të Shoqatës Shqiptare e Bankave (AAB)

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), përfundoi Konkursin për realizimin e Logos së re të organizatës dhe ne kemi kënaqësinë të shpallim rezultatin. Koha e zhvillimit të konkursit ishte nga data 25 Nëntor deri më 19 Dhjetor 2016 dhe numri i pjesëmarrësve në këtë konkurs ishte 33. Kemi kënaqësinë që në emër të AAB- së, të […]

Read More
26
Jan
Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi në kuadër të Programit Kombëtar të Praktikave të Punës

26 Janar 2017 – Ministria e Mirëqenies Sociale nënshkruan një memorandum bashkëpunimi me 14 kompanitë publike dhe private në kuadrin e Programit Kombëtar të Punësimit. Marrëveshja parashikon mundësinë e kryerjes së praktikave të punës me qëllim fitimin e eksperiencës në punë dhe zhvillimin e njohurive profesionale të studentëve të diplomuar, ku, pas përfundimit me sukses të […]

Read More
23
Jan
AAB organizon takim me përfaqësues të medias

Në datën 20 janar 2017, me rastin e fillimit të Vitit të Ri, Shoqata Shqiptare e Bankave, zhvilloi një takim me gazetarë, analistë të ekonomisë dhe përfaqësues të tjerë të medias në Shqipëri. Anëtarë të Bordit Drejtues, drejtues të bankave anëtare të AAB-së si dhe anëtarë të kryesisë së Komitetit të Komunikimit në AAB, ishin […]

Read More