Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
26
Dec
Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizon darkën për festat e fundvitit

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizoi në 17 Dhjetor 2013 darkën e përvitshme të fundvitit me drejtuesit dhe përfaqësues të tjerë nga të gjitha bankat anëtare, Guvernatorin Z. Ardian Fullani, dhe të ftuar të tjerë specialë nga Banka e Shqipërisë, si dhe anëtarët e Bordit Editorial të Revistës Bankieri. Të ftuar nderi në këtë mbrëmje […]

Read More
26
Dec
Fjala e Z. Fullani

Të nderuar drejtorë të bankave, Shkëlqesia juaj  Ambasador Sequi, I nderuar z. Ilahi I nderuar z. Pencabligil, Pjesë e kënaqësisë që të krijon pjesëmarrja në këtë takim të fund vitit janë edhe momenti i reflektimit për sfidat dhe arritjet me të cilat u përballëm këtë vit, dhe përpjekja për të identifikuar ato që na presin […]

Read More
26
Dec
Fjala e Z. Pencabligil

Shkëlqesia e tij Ambasador Sequi, I nderuar Guvernator Fullani, Të nderuar përfaqësues të Bankës së Shqipërisë, Të dashur Drejtorë dhe përfaqësues të bankave tregtare, I nderuar Kryetar dhe anëtarët e Bordit Editorial të Revistës Bankieri; E dashur Sekretare e Përgjithshme dhe stafi i Shoqatës Shqiptare të Bankave , Të nderuar kolegë, miq, Zonja dhe Zotërinj: […]

Read More
24
Dec
AAB nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit me MMSR për praktikat profesionale të nxënësve të shkollave profesionale në bankat anëtare

24 dhjetor 2013 – Shoqata Shqiptare e Bankave nënshkroi Memorandumin e Bashkëpunimit midis bankave anëtare dhe Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë (MMSR). Qëllimi i këtij Memorandumi është krijimi i formave të bashkëpunimit që konsistojnë në aktivitete të përbashkëta, për realizimin e praktikave të nxënësve të arsimit profesional. Memorandumi i Bashkëpunimit u nënshkrua nga Ministri […]

Read More
20
Nov
Edukimi financiar – Nëntor 2013

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) mundësoi për këtë vit shkollor shpërndarjen falas të 2500 kopjeve të paketës së re mësimore “ 1,2,3 … Derrkuci Çufo mëson të kursejë” dedikuar edukimit financiar të nxënësve që ndjekin klasën I, II, dhe III të shkollës 9 vjeçare në Tiranë dhe disa rrethe.. Kjo lëndë me zgjedhje mbi edukimin […]

Read More
12
Nov
Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Shtator 2013

AAB publikon në website të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2013, dhe të dhëna të agreguara për sistemin në Shtator 2013, sipas të cilave sistemi bankar Shqiptar vazhdon të jetë i mirëkapitalizuar, i qëndrueshëm dhe likuid, ndërkohë që rezultati financiar paraqitet në rënie. Aktivet e sistemit bankar […]

Read More
3
Oct
Z. Silvio Pedrazzi do t’i bashkohet Intesa Sanpaolo Bank Albania si Drejtori i ri i Përgjithshëm Ekzekutiv

Tiranë, 30 Shtator 2013 Z. Silvio Pedrazzi do t’i bashkohet Intesa Sanpaolo Bank Albania si Drejtori i ri i Përgjithshëm Ekzekutiv. Banka është në pritje të aprovimit nga autoritetet lokale për emërimin e tij zyrtarisht. Z. Pedrazzi do të marrë përsipër këtë pozicion duke ndjekur një karrierë të suksesshme në ente të ndryshme të Grupit […]

Read More
22
Aug
Përfaqësues të Shoqatës së Bankave të Kosovës vizituan Shoqatën Shqiptare të Bankave

Me datë 16 gusht, 2013, përfaqësues të Shoqatës së Bankave të Kosovës, vizituan Shoqatën Shqiptare të Bankave, në këtë takim të parë zyrtar midis dy shoqatave me qëllimin e krijimit të një fryme të një bashkëpunimi më të ngushtë mes dy institucioneve. Sekretarja e Përgjithshme e Shoqatës së Bankave Shqiptare, Zj. Endrita Xhaferaj dhe Drejtori […]

Read More
31
May
Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizon Forumin Kombëtar për Sigurinë Bankare

Tiranë, 31 Maj 2013 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) dhe Komiteti i saj për Sigurinë Bankare organizuan forumin kombëtar me temë “Siguria në banka”. Forumi zhvilloi punimet e tij për të dytin vit rradhazi,  në datë 31 maj 2013 në ambjentet e Tirana International Hotel. Pjesmarrës në aktivitet ishin përfaqësues të bankave të nivelit […]

Read More
22
May
Zhvillimet në sistemin bankar ­ – Statistikat Mars 2013

Statistikat Mars 2013 AAB publikon të dhënat financiare të bankave tregtare për tremujorin e parë të vitit 2013, sipas të cilave sistemi bankar Shqiptar vazhdon të jetë i mirëkapitalizuar dhe të ketë një ecuri të qëndrueshme. Raporti i mjaftueshmërisë së kapitalit shënoi rritje në nivelin 16.8 për qind nga 16.2 për qind, raportuar në fund […]

Read More
20
May
Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizon Forumin Kombëtar Shqiptar të Kartave

Tiranë, 17 maj 2013 – Shoqata Shqiptare e Bankave dhe  Komiteti i saj për Luftën Kundër Mashtrimeve me Karta për të tretin vit rradhazi organizuan Forumin Kombëtar Shqiptar të Kartave. Forumi zhvilloi punimet në datë 17 maj 2013, në Hotel Sheraton, Tiranë. Tematika e këtij aktiviteti për këtë vit ishte: “Drejt një të ardhme dinamike […]

Read More
18
Feb
Zhvillimet në sistemin bankar

Statistikat Dhjetor 2012* Në fund të tremujorit të katërt 2012, aktivet e sistemit bankar arritën në 1,187 miliardë lekë, ose rreth 0.1 për qind më të ulëta nga fundi i tremujorit  të kaluar. Në terma vjetor  bilanci i bankave ka shënuar rritje prej rreth 6 për qind. Kreditë e akorduara arritën 577,8 miliardë lekë në […]

Read More
6
Feb
Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) zgjedh Kryetarin dhe tre anëtarë të rinj të Bordit Drejtues

Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi në datë 23 janar 2013 mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet për tre anëtarë të Bordit Drejtues dhe Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të tre prej gjashtë anëtarëve të Bordit Drejtues. Tre Anëtarët e […]

Read More
23
Jan
Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) zgjedh Kryetarin dhe tre anëtarë të rinj të Bordit Drejtues

Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi në datë 23 janar 2013 mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet për tre anëtarë të Bordit Drejtues dhe Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të tre prej gjashtë anëtarëve të Bordit Drejtues. Tre Anëtarët e […]

Read More