Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
3
Nov
Zhvillimi i korridorit të dërgesave të emigrantëve Itali­-Shqipëri

Më 3 nëntor 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), e përfaqësuar nga z. Seyhan Pencapligil, Kryetar, z. Edvin Libohova, anëtar i Komitetit Ekzekutiv dhe z. Elvin Meka, Sekretar i Përgjithshëm, morën pjesë në një takim të organizuar nga Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në Milano, me përfaqësues të një grupi bankash italiane. Në këtë takim […]

Read More
3
Nov
AAB në takim me bankat italiane për dërgesat e emigrantëve

Më 3 nëntor 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB)mori pjesë në një takim të organizuar nga Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në Milano, me përfaqësues të një grupi bankash italiane. Qëllimi i këtij takimi ishte zgjerimi i bashkëpunimit midis bankave shqiptare dhe atyre italiane, në drejtim të zhvillimit të mëtejshëm të korridorit të dërgesave të […]

Read More
27
Jul
Forum i Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëve”

Më 27 korrik 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), në bashkëpunim me Shoqatën Italiane të Bankave, (ABI) dhe Programin “Convergence” të Bankës Botërore, organizuan në Tiranë Forumin e Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëv – Mundësitë për ofrimin e përbashkët të shërbimeve financiare nga bankat italiae e shqiptare, për emigrantët shqiptarë në Itali”. […]

Read More
12
May
Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA)

Më 12 maj 2006, u mbajt në Beograd Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA). Shoqata Serbe e Bankave (UBS) ishte mikëpritëse e këtij takimi dhe gjithashtu ky eveniment shënoi dhe 85 vjetorin e themelimit të kësaj Shoqate. Iniciator të zhvillimit të Forumit, si formë bashkëpunimi midis shoqatave të bankave të vendeve të […]

Read More
12
Apr
UNION Bank, pranohet anëtare në AAB

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), ne mbledhjen e Asamblese se Antetareve ne date 12 prill 2006, pranoni me unanimitet kerkesen per anetaresi te Bankes UNINON ne kete Shoqate.

Read More
3
Apr
Si mund të kontribuojë Sistemi Bankar Shqiptar në përmirësimin e Ndërmjetësimit (Dialogut) Financiar?

“CONVERGENCE” Programi për Zhvillimin e Sektorit Financiar Publik dhe Privat, Tiranë, më 3 Prill, 2006 Më 3 prill 2006, Programi “Convergence”, i financuar nga Banka Botërore, organizoi në bashëkpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) seminarin me temë: “Si ka kontribuar Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në zhvillimin e polit ikave të rëndësishme të sistemit […]

Read More
23
Jan
AAB krijon Komitetin Ligjor

Shoqata Shqiptare krijoi ne dt. 23.01.2006 Komitetin Ligjor per diskutimin e projektligjit te ri “Per Bankat”. Ky Komitet perbehet nga juriste te bankave te meposhtme: Banka Amerikane e Shqiperise Banka Kombetare e Greqise – Dega Shqiperi Banka Popullore Banka ProCredit Banka Raiffeisen – Shqiperi Banka Tirana Banka e Bashkuar e Shqiperise

Read More
11
Jan
Miratohet Kodi i Etikës Bankare

 Asambleja e Shoqatës Shqiptare të Bankave, në mbledhjen e radhës së datës 11.01.2006, miratoi Kodin e Etikës Bankare. Ky dokument përbën një hap cilësor drejt zbatimit të standardeve dhe praktikave më të mira në sektorin bankar në Shqipëri.

Read More