Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
18
May
Bankat, të vonuara apo promotore të dixhitalizimit?

Të gjitha bankat pa përjashtim sot ofrojnë shërbimin e internet banking, si edhe karta dhe terminale për të kryer dhe për të pranuar pagesa elektronike. Pjesa dërrmuese e pagesave që kalojnë nga sektori bankar sot mund të kryhen në kanale dixhitale. Sistemi bankar duket të jetë ndër sektorët më të avancuar në ofrimin dhe promovimin […]

Read More
22
Feb
A fitojnë vërtet shumë bankat?

Nga Dr. Spiro Brumbulli Sa herë që flitet për fitimin e bankave, ka një vëmendje të shtuar nga publiku dhe nga opinionistë të ndryshëm. Sa dëgjojnë shifër absolute, p.sh., “sektori bankar siguroi fitim 157 milionë euro për vitin 2021”, fillojnë komentet me negativitet: “Çfarë fitimi! Vetëm këta fitojnë! Na rrjepin ne e fitojnë vetë!” Përtej […]

Read More
17
Feb
Edukimi Financiar dhe AAB

      Gjatë rrugëtimit të shoqërisë njerëzore, paraja lindi, u rrit dhe u zhvillua si një mjet bashkë-shoqërues, por asnjëherë kaq e domosdoshme në jetën personale të çdo njeriu sa tani në efektet e revolucionit të katërt industrial. Ekzistenca e njeriut sot, mirëqenia e tij, karriera, përpjekjet për progresivitet, konkurrenca dhe kërkesa për të […]

Read More
13
Jan
Capital Adequacy Framework – A major challenge for banks in Albania

Elona BOLLANO Market Risks Department Manager BANKA KOMBËTARE TREGTARE (BKT)   Orjola BAKU Head of Risk Management Department Risk Management Division INTESA SANPAOLO BANK ALBANIA     The capital adequacy framework consists of a broad set of regulatory standards, which aim to set out the rules, banks must follow in relation to capital requirements, as […]

Read More
13
Jan
Two sides of the bitcoin!

Digital currencies are indicators of the increasing interest in what the technology can offer nowadays to the financial sector.

Read More