Speech by the AAB Chairman at the New Year Dinner of the Albanian Association of Banks

21/12/2017

Good evening and a warm welcome to the Annual Dinner of the Albanian Association of Banks (AAB). Thank you Governor for gracing this event. It is a great honor having all of you with us tonight. Your distinguished presence brightens this wonderful tradition which is kept for more than 12 years, placing this dinner as a significant event of the year.


Governor Sejko at the end-of-year meeting organised by the Albanian Association of Banks

21/12/2017

Honourable AAB Chairman, Dear banking system executives, Dear friends and colleagues, As always, it a pleasure for me to be together with banking system executives in Albania, in this annual end-of-year event organized under the auspices of the Albanian Association of Banks. In my address, I would like to briefly focus on highlights that have […]


AAB organized the 2nd conference: “Banks for Growth in Albania”

16/11/2017

14 October 2017 – The Albanian Association of Banks for the second time organised the conference entitled: “Banks and the Economic Growth in Albania”. The conference was attended by the Prime Minister of Albania H.E. Mr. Edi Rama, the Minister of Finance and Economy Mr. Arben Ahmetaj, the Governor of the Bank of Albania Mr. […]


AAB Chairman:Welcome address to the 2nd Conference of the Albanian Association of Banks

15/11/2017

Your Excellency Prime Minister Edi Rama, Honorable Ministers, Honorable Governor Sejko, Distinguished Representatives of World Bank, IMF and EBRD Dear colleagues, Ladies and Gentlemen, good morning It is my pleasure to welcome you today to the second annual conference of the Albanian Association of Banks. The theme of the conference which is “Banks for growth […]


Memorandum of cooperation

13/09/2017

The Albanian Association of Banks (AAB), the Insurers Association of Albania (IAA), and Life Insurers, Pensions and Investment Funds Association (LPIFA) entered into a Memorandum of Cooperation. The General Executive Director of the Albanian Financial Supervision Authority, Chief Executives of banks and insurance companies, together with experts of the financial sector were present in today’s ceremony. The […]


Lancimi i Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

05/04/2017

Tiranë, më 5 prill 2017 – Në vijim të punës për promovimin dhe nxitjen e punësimit tek të rinjtë dhe rritjen e potencialit të burimeve njerëzore të sistemit bankar, Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Partnerët Shqipëri organizuan lancimin e Programit “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”. Gjatë takimit u mbajt një fjalë përshëndetëse […]


Zhvillon punimet Forumi për Veprimtarinë Bankare për Individë

23/02/2017

Në datën 21 Shkurt 2017, Shoqata Shqiptare e Bankave organizoi Forumin “Veprimtaria bankare për individë” (Retail Banking). Në Forum morën pjesë ekspertë të fushës nga bankat që operojnë në Shqipëri si dhe ekspertë ndërkombëtarë, përfaqësues të Bankës së Shqipërisë, institucioneve dhe shoqërive të tjera publike, Shoqatës së Bankave të Kosovës, etj. Në fjalën e hapjes, […]


Njoftim për shtyp – Takim diskutimi midis BSH dhe AAB

22/02/2017

Takim diskutimi i Bankës së Shqipërisë me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) Në datën 15 shkurt 2017, në ambientet e Bankës Shqipërisë u mbajt një takim diskutimi midis Bankës së Shqipërisë dhe Bordit Drejtues të Shoqatës Shqiptare të Bankave. Të pranishëm ishin: Guvernatori të Bankës së Shqipërisë z. Gent Sejko, Zëvëndësguvernatorja e dytë e Bankës […]


Njoftim për Shtyp – Falenderim për Ministrinë e Punëve të Brendshme

15/02/2017

15 shkurt 2017 – Shoqata Shqiptare e Bankave, si gjithë opinioni publik, u njoh me komunikatën e Ministrisë së Punëve të Brendshme të datës 14 shkurt mbi zbulimin dhe arrestimin e katër prej gjashtë autorëve të aktit kriminal të grabitjes së eskortës që transportonte vlera monetare në datën 9 shkurt në rrugën drejt Rinasit. Shoqata […]


Njoftim për shtyp

11/02/2017

11 shkurt 2017 – Opinioni publik dhe gjithë shoqëria është njoftuar dhe informuar mbi ngjarjen e rëndë të ndodhur në datën 9 shkurt 2017 në rrugën për në Rinas, ku një grup kriminelësh kanë ndaluar dhe grabitur eskortën që po transportonte vlera monetare. Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) ndan të njëjtin shqetësim dhe interes për […]