Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
20
Jun

Organizim i udhëtimit trajnues me gazetarët e ekonomisë

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), me mbështetjen e OTP Bank Albania, organizoi në datat 17 -19 qershor 2022, veprimtarinë e përvitshme me gazetarët ekonomikë. Kjo veprimtari është konceptuar si bashkëbisedim i hapur i përfaqësuesve të dy sektorëve përgjatë një udhëtimi edukues, njohës, dhe informues. Tematika kryesore kësaj here ishte digjitalizimi. 18 gazetarët e ekonomisë që […]

Read More
14
Jun

AAB organized the “Digitalization vs cash” Forum

On June 14, 2022, the Albanian Banking Association (AAB) organized the “Digitalization vs cash” forum. Organized in a single working session aiming at the direct follow-up of issues related to the topic, this forum focused on addressing alternative payment channels, reducing cash in the economy, and the fight against informality, as well as the use […]

Read More
8
Jun

AAB releases 2021 CSR “Banks for Society”  Report

AAB releases the 2021 Corporate Social Responsibility Report for 2021. The publication details the efforts of the member banks for a better society and economy, a clean and healthy environment to achieve sustainable development.  Read the report

Read More
2
Jun

Open lesson on financial education

On May 31, 2022, AAB organised an open lesson at European University of Tirana (UET) with the participation of students and professors of the Faculty of Finance and Economy in the framework of its collaboration with academia in regard to financial literacy. AAB was represented by Ms. Iva Ikonomi, Head of Retail at Fibank, who […]

Read More

UPCOMING EVENTS

Read More

Statistics

General data (By years) 2016 - 2021

Blog Banker

21
Jun
Digjitalizimi bankar: “Pa shkuar në bankë”

Kohët e fundit digjitalizimi i bankave është vënë në qendër të vëmendjes së opinionit publik dhe ka tërhequr vëmendje të shtuar të strukturave shtetërore dhe publike. Shkurt disa shpjegime për digjitalizimin e bankave për këdo që do më shumë njohuri për të gjykuar vetë. Digjitalizim i bankave, në kuptimin praktik, do të thotë të mos […]

Read More
18
May
Bankat, të vonuara apo promotore të dixhitalizimit?

Të gjitha bankat pa përjashtim sot ofrojnë shërbimin e internet banking, si edhe karta dhe terminale për të kryer dhe për të pranuar pagesa elektronike. Pjesa dërrmuese e pagesave që kalojnë nga sektori bankar sot mund të kryhen në kanale dixhitale. Sistemi bankar duket të jetë ndër sektorët më të avancuar në ofrimin dhe promovimin […]

Read More
22
Feb
A fitojnë vërtet shumë bankat?

Nga Dr. Spiro Brumbulli Sa herë që flitet për fitimin e bankave, ka një vëmendje të shtuar nga publiku dhe nga opinionistë të ndryshëm. Sa dëgjojnë shifër absolute, p.sh., “sektori bankar siguroi fitim 157 milionë euro për vitin 2021”, fillojnë komentet me negativitet: “Çfarë fitimi! Vetëm këta fitojnë! Na rrjepin ne e fitojnë vetë!” Përtej […]

Read More
17
Feb
Edukimi Financiar dhe AAB

      Gjatë rrugëtimit të shoqërisë njerëzore, paraja lindi, u rrit dhe u zhvillua si një mjet bashkë-shoqërues, por asnjëherë kaq e domosdoshme në jetën personale të çdo njeriu sa tani në efektet e revolucionit të katërt industrial. Ekzistenca e njeriut sot, mirëqenia e tij, karriera, përpjekjet për progresivitet, konkurrenca dhe kërkesa për të […]

Read More
13
Jan
Capital Adequacy Framework – A major challenge for banks in Albania

Elona BOLLANO Market Risks Department Manager BANKA KOMBËTARE TREGTARE (BKT)   Orjola BAKU Head of Risk Management Department Risk Management Division INTESA SANPAOLO BANK ALBANIA     The capital adequacy framework consists of a broad set of regulatory standards, which aim to set out the rules, banks must follow in relation to capital requirements, as […]

Read More
13
Jan
Two sides of the bitcoin!

Digital currencies are indicators of the increasing interest in what the technology can offer nowadays to the financial sector.

Read More
Shiko të gjithë