Komisionet bankare

05/01/2011

Duke marrë shkas nga diskutimet publike të kohëve të fundit mbi tarifat dhe komisionet e shërbimeve bankare, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), ka ndërmarrë një studim rajonal, gjetjet kryesore të të cilit dëshiron ti ndajë me publikun. Studimi mbulon nëntë vende të rajonit: Shqipëri, Bullgari, Kroaci, Qipro, Greqi, Kosovë, Maqedoni, Serbi dhe Turqi, dhe krahason […]


Zgjedhja e Kryetarit të ri dhe të dy anëtarëve të rinj të Komitetit Ekzekutiv të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB)

26/01/2009

Asambleja e Përgjithshme e Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi në datë 26 janar 2009 mbledhjen e rradhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet për dy anëtarë të Komitetit Ekzekutiv dhe Kryetarit të ri. Asambleja votoi unanimisht për zgjedhjen e z. Libero CATALANO, Drejtor i Përgjithshëm i BANKA ITALIANE E ZHVILLIMIT (BIS Banca) si […]


Mbi komentet e fundit në media, lidhur me kapacitetet e sistemit bankar shqiptar për të përballuar pagesat dhe transaksionet shtesë nëpërmet rrjetit të tyre

26/01/2007

Në vijim të komenteve dhe opinioneve më të fundit në disa media të shkruara dhe elektronike, lidhur me mundësitë dhe kapacitetet e mjaftueshme të bankave në Shqipëri për të përballuar flukset shtesë të pagesave dhe transfertave, në përgjigje të angazhimeve dhe vendimeve të qeverisë për reduktimin e ekonomisë informale dhe pagesave me para’ në dorë, […]


Zhvillimi i korridorit të dërgesave të emigrantëve Itali­-Shqipëri

03/11/2006

Më 3 nëntor 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), e përfaqësuar nga z. Seyhan Pencapligil, Kryetar, z. Edvin Libohova, anëtar i Komitetit Ekzekutiv dhe z. Elvin Meka, Sekretar i Përgjithshëm, morën pjesë në një takim të organizuar nga Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në Milano, me përfaqësues të një grupi bankash italiane. Në këtë takim […]


Forum i Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëve”

27/07/2006

Më 27 korrik 2006, Shoqata Shqiptare të Bankave (AAB), në bashkëpunim me Shoqatën Italiane të Bankave, (ABI) dhe Programin “Convergence” të Bankës Botërore, organizuan në Tiranë Forumin e Hapur: “Kuptimi dhe Përfitimet nga Dërgesat e Emigrantëv – Mundësitë për ofrimin e përbashkët të shërbimeve financiare nga bankat italiae e shqiptare, për emigrantët shqiptarë në Itali”. […]


Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA)

12/05/2006

Më 12 maj 2006, u mbajt në Beograd Forumi i pestë Ndërballkanik i Shoqatave të Bankave (IFBA). Shoqata Serbe e Bankave (UBS) ishte mikëpritëse e këtij takimi dhe gjithashtu ky eveniment shënoi dhe 85 vjetorin e themelimit të kësaj Shoqate. Iniciator të zhvillimit të Forumit, si formë bashkëpunimi midis shoqatave të bankave të vendeve të […]


Si mund të kontribuojë Sistemi Bankar Shqiptar në përmirësimin e Ndërmjetësimit (Dialogut) Financiar?

03/04/2006

“CONVERGENCE” Programi për Zhvillimin e Sektorit Financiar Publik dhe Privat, Tiranë, më 3 Prill, 2006 Më 3 prill 2006, Programi “Convergence”, i financuar nga Banka Botërore, organizoi në bashëkpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) seminarin me temë: “Si ka kontribuar Shoqata Italiane e Bankave (ABI) në zhvillimin e polit ikave të rëndësishme të sistemit […]