2024

Fituesit kombëtarë të Shqipërisë garojnë në finalen evropiane

Finalja e Kuizit Evropian të Parasë 2024 u zhvillua në Bruksel më 19 Prill, ku konkurruan skuadra nga 26 vende. Skuadra shqiptare e përbërë nga Edea Blaceri dhe Martin Leci nga shkolla “Imelda Lambertini” në Elbasan, u rendit në vendin e 19-të. Tre skuadrat fituese të Kuizit Evropian të Parasë 2024 ishin nga Austria, Republika Çeke dhe Maqedonia e Veriut.
Gjithashtu, skuadra shqiptare mori pjesë në ceremoninë e njoftimit të hapjes së Bursës në Belgjikë. Ata e fituan këtë privilegj pasi u renditën ndër tre fituesit e një konkursi të shkurtër të organizuar gjatë aktivitetit.