Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
AAB në mbështetje të fushatës ndërgjegjësuese të Bankës së Shqipërisë

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) është një prej partnerëve mbështetës të fushatës kombëtare për ndërgjegjësimin e publikut me temë “As i vjetër e as i ri, jam thjesht Lek!”, e cila është një iniciativë e re e Bankës së Shqipërisë. Fushata synon ndërgjegjësimin dhe edukimin e publikut për mospërdorimin e termave të gabuar “lek i ri” dhe “lek i vjetër” në veprimet e tyre financiare, terminologji që ka sjellë në kohë një konfuzion të vazhdueshëm, duke theksuar se monedha shqiptare quhet thjesht Lek dhe vlera nominale e saj është ajo e shkruar mbi monedhë apo kartëmonedhë.

Për më tepër lexoni njoftimin për shtyp