preloader

AAB në bashkëpunim me partnerët e saj organizon seminaret

26/26/2014

AAB në bashkëpunim me partnerët e saj organizon seminaret: IT for non IT-ers Datat: 15-16 Shtator, 2014 Strategic Human Resources Management Datat: 18-19 Shtator, 2014 Për më tepër informacion, ju lutemi na kontaktoni.


Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Qershor 2014

15/15/2014

Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Qershor 2014 AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e dytë të vitit 2014, sipas të cilave sistemi bankar shqiptar vazhdon të jetë i mirëkapitalizuar dhe të ketë një ecuri të qëndrueshme. Raporti i mjaftueshmërisë së kapitalit arriti në nivelin 17.5 për qind nga […]


AAB – Njoftim për shtyp

6/06/2014

6 Gusht 2014 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), duke marrë shkas nga reflektimi i vazhdueshëm në media i konstatimeve të parregullsive në funksionimin e disa aktiviteteve në Departamentin e Emisionit në Bankën e Shqipërisë, dëshiron të sigurojë publikun, dhe veçanërisht klientët e bankave tregtare në vend, se aktiviteti i bankave tregtare vijon normalisht dhe […]


Mesazh ngushëllimi nga Shoqata Shqiptare e Bankave

26/26/2014

Shoqata Shqiptare e Bankave shpreh keqardhje dhe hidhërim për vdekjen shokuese e Z. Artan Santo, Drejtor i Përgjithshëm i Credins Bank dhe anëtar i  Shoqatës Shqiptare të Bankave. Kjo është një ditë e trishtuar për gjithë komunitetin bankar në Shqipëri. Z. Santo ishte Anëtar i AAB-së që në fillimet e saj në vitin 1999. Ai […]


AAB bashkëpunon me Shoqatën e Bankave të Kosovës në organizimin e Forumit për Sigurinë në Banka

6/06/2014

AAB në bashkëpunim me Shoqatën e Bankave të Kosovës (SHBK) organizuan, për herë të parë së bashku, Forumin e tretë Kombëtar për “Sigurinë në banka”. Forumi i zhvilloi punimet më 28 Maj 2014, në Hotel Theranda, Prizren, Kosovë. Pjesëmarrës në aktivitet ishin përfaqësues të bankave tregtare në Shqipëri dhe Kosovë, të Bankave Qendrore të të […]


Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizon për të katërtin vit radhazi Forumin Kombëtar Shqiptar të Kartave

16/16/2014

Tiranë, 16 maj 2014 – Shoqata Shqiptare e Bankave dhe  Komiteti i saj i Kartave, i përbërë nga përfaqësues të bankave tregëtare anëtare të Shoqatës, organizuan Forumin e katërt Kombëtar të Kartave me temë “Biznesi i kartave – Zhvillime dhe risi”. Forumi, i cili u organizua për të katërtin vit radhazi, zhvilloi punimet në datë […]


Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizon darkën për festat e fundvitit

26/26/2013

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) organizoi në 17 Dhjetor 2013 darkën e përvitshme të fundvitit me drejtuesit dhe përfaqësues të tjerë nga të gjitha bankat anëtare, Guvernatorin Z. Ardian Fullani, dhe të ftuar të tjerë specialë nga Banka e Shqipërisë, si dhe anëtarët e Bordit Editorial të Revistës Bankieri. Të ftuar nderi në këtë mbrëmje […]


Fjala e Z. Fullani

26/26/2013

Të nderuar drejtorë të bankave, Shkëlqesia juaj  Ambasador Sequi, I nderuar z. Ilahi I nderuar z. Pencabligil, Pjesë e kënaqësisë që të krijon pjesëmarrja në këtë takim të fund vitit janë edhe momenti i reflektimit për sfidat dhe arritjet me të cilat u përballëm këtë vit, dhe përpjekja për të identifikuar ato që na presin […]


Fjala e Z. Pencabligil

26/26/2013

Shkëlqesia e tij Ambasador Sequi, I nderuar Guvernator Fullani, Të nderuar përfaqësues të Bankës së Shqipërisë, Të dashur Drejtorë dhe përfaqësues të bankave tregtare, I nderuar Kryetar dhe anëtarët e Bordit Editorial të Revistës Bankieri; E dashur Sekretare e Përgjithshme dhe stafi i Shoqatës Shqiptare të Bankave , Të nderuar kolegë, miq, Zonja dhe Zotërinj: […]


AAB nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit me MMSR për praktikat profesionale të nxënësve të shkollave profesionale në bankat anëtare

24/24/2013

24 dhjetor 2013 – Shoqata Shqiptare e Bankave nënshkroi Memorandumin e Bashkëpunimit midis bankave anëtare dhe Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë (MMSR). Qëllimi i këtij Memorandumi është krijimi i formave të bashkëpunimit që konsistojnë në aktivitete të përbashkëta, për realizimin e praktikave të nxënësve të arsimit profesional. Memorandumi i Bashkëpunimit u nënshkrua nga Ministri […]