preloader

AAB – Njoftim për shtyp

20/20/2015

20 Shkurt, 2015 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) duke marrë shkas nga grabitja e ndodhur së fundmi ndaj njërës prej bankave anëtare të saj, dëshiron që nëpërmjet këtij njoftimi për shtyp të theksojë sensibilitetin që kjo ngjarje ka për të gjithë sistemin bankar dhe veçanërisht për punonjësit e njësive të sigurisë, që janë të […]


Shoqata Shqiptare e Bankave zgjedh Kryetarin e ri

12/12/2015

12 shkurt 2015 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave zhvilloi në datë 11 shkurt 2015 mbledhjen e radhës, në të cilën sipas statutit, u mbajtën zgjedhjet për Kryetarin e ri të Shoqatës. Asambleja zgjodhi Z. Christian Canacaris, Drejtor i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Shqipëri si Kryetar të Shoqatës Shqiptare të Bankave me […]


Shoqata Shqiptare e Bankave zgjedh Kryetarin e ri

12/12/2015

12 shkurt 2015 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave zhvilloi në datë 11 shkurt 2015 mbledhjen e radhës, në të cilën sipas statutit, u mbajtën zgjedhjet për Kryetarin e ri të Shoqatës. Asambleja zgjodhi Z. Christian Canacaris, Drejtor i Përgjithshëm i Raiffeisen Bank Shqipëri si Kryetar të Shoqatës Shqiptare të Bankave me […]


Shoqata Shqiptare e Bankave dhe Bankat japin mbështetje për zonat e përmbytura në Jug të Shqipërisë

12/12/2015

12 shkurt 2015 – Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB) në emër të bankave anëtare të saj, shpreh keqardhjen për dëmtimet dhe humbjet që kanë pësuar banorët e zonave të prekura nga përmbytjet në jug të Shqipërisë. Në këtë situatë të një nevoje emergjente, Shoqata Shqiptare e Bankave do të kontribuojë me 6 milion lekë, përpos […]


“Bankieri” Nr.14

2/02/2015

Doli në qarkullim numri 14 i revistës “Bankieri”, publikimi zyrtar dygjuhësh i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), me frekuencë tremujore, i cili i dedikohet kryesisht sistemit bankar.


Broshura informative “Kredia Konsumatore”

28/28/2015

Në kuadër të përmirësimit të situatës në lidhje më dhënien e informacionit në fazën e publicitetit dhe parakontraktore, përpara ofrimit të një kredie konsumatore nga bankat që operojnë në Shqipëri, AAB në konsultë edhe me Zyrën për Mbrojtjen e Konsumatorit botoi broshurën informative “Kredia Konsumatore” AAB beson se me ndihmën e kësaj broshure dhe udhëzimet […]


Seria e videove “Banka ime”

30/30/2014

Shoqata Shqiptare e Bankave paraqet serinë e videove “Banka Ime” në kuadër të Edukimit Financiar, për të rritur informacionin e përmirësuar zgjedhjet financiare të klientit bankar.


Zhvillimet në sistemin bankar – Statistikat Shtator 2014

5/05/2014

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të bankave tregtare për tremujorin e tretë të vitit 2014 si dhe të dhënat e agreguara mbi sistemin për muajin shtator 2014, sipas të cilave totali i aktiveve të sistemit bankar arriti në 1,272 miliardë lekë, rreth 3% më shumë se një vit më parë, ose 1.5% më […]


AAB në bashkëpunim me partnerët e saj organizon: Forumin e Parë të Biznesit – SWIFT Albania 2014

11/11/2014

Në datë 17.09.2014, te Illyria II, hotel Sheraton, Tiranë, do të zhvillohet “Forumi i Parë i Biznesit – SWIFT Albania 2014”. Ky forum organizohet nga AAB në bashkëpunim me SWIFT Albania. Shkarko axhendën.


AAB – Njoftim për shtyp

10/10/2014

10 Shtator, 2014 – Duke marrë shkas nga zhvillimet e fundit që kanë përfshirë Bankën e Shqipërisë, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), në emër të gjithë bankave anëtare të saj, dëshiron të risigurojë publikun dhe të gjithë depozituesit dhe klientët se funksionimi dhe stabiliteti i bankave tregtare në vend nuk janë cënuar. Siç reflektohet edhe […]