preloader

Aktivitet me gazetarë te ekonomisë

19/09/2017

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), më 14 -17 shtator 2017, organizoi për të tretin vit radhazi aktivitet me


Nënshkruhet memorandum bashkëpunimi

13/09/2017

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), Shoqata e Siguruesve të Shqipërisë (SHSSH), dhe Shoqata e Siguruesve të Jetës, Pensioneve dhe Fondeve të Investimeve (SH.SJ.P.FI), nënshkruan më datë 13 shtator 2017 Memorandumin e Bashkëpunimit. Në ceremoninë e organizuar morën pjesë Drejtori i Përgjithshëm i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, drejtorë të përgjithshëm të bankave dhe shoqërive të sigurimit, […]


Statistikat: Sistemi i ri i përpunimit të të dhënave doli online

12/09/2017

Sistemi i ri i përpunimit të të dhënave statistikore doli tashmë online. Ju mund ta përdorni duke klikuar ketu.


Partnerët Shqipëri hap aplikimet për programin “Edukimi i Punëkërkuesve të Rinj në Sektorin Bankar”

01/03/2017

Partnerët Shqipëri në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave, do të organizojnë një program intensiv formimi për punëkërkuesit e rinj të cilët janë duke hedhur hapat drejt karrierës profesionale në sektorin bankar. Ky program i cili ofron mundësi edukimi dhe zhvillimi nëpërmjet metodave më bashkëkohore të të mësuarit dhe ekspertizës shumëdimensionale të lektorëve të angazhuar […]


Njoftim – Shprehje interesi mbi organizimin e studimit

14/02/2017

“Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri” Shoqata Shqiptare e Bankave kërkon të kryejë një studim “Kontributi i bankave në ekonomi dhe shoqëri”. Studimi duhet të paraqesë një analizë të plotë dhe rigoroze, në kontributin e bankave në ekonomi dhe shoqëri. TERMS OF REFERENCE Regarding the Study on “Banks contribution to Economy and Society” 1. […]


Ligji ri “Për falimentin” – Workshop për bankat

07/02/2017

7 Shkurt 2017 – AAB në bashkëpunim me IFC, organizuan Workshop-in “për bankat që veprojnë në Republikën e Shqipërisë, me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në lidhje me ligjin e ri të falimentit dhe procedurat e tij.”. Ligji ri “Për falimentin”, u miratua më datë 27 tetor 2016. Qëllimi i workshop-it ishte pasqyrimi i risive që […]


Zgjidhet Kryetari i ri i Shoqatës Shqiptare të Bankave

15/12/2016

14 Dhjetor 2016 – Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), zhvilloi mbledhjen e radhës, në të cilën u mbajtën dhe zgjedhjet, sipas statutit, për 3 (tre) anëtarë të Bordit Drejtues si edhe Kryetarit dhe nën Kryetarit të ri. Këto zgjedhje vinin si rezultat i mbarimit të mandatit të 3 prej anëtarëve të […]


Auditi Bankar, leksion i hapur me studentët e masterit në UET

01/12/2016

01 Dhjetor 2016 – Në kuadër të strategjisë së AAB për edukimin financiar, si dhe përfshirjes në kurrikulat e Programeve Master të UET, të leksioneve të organizuara me pjesëmarrjen e CEO-ve dhe specialistëve nga fusha të ndryshme, u zhvillua një leksion i hapur, me studentë e pedagogë të Fakultetit Ekonomik në UET. Dorida Stambolla, Drejtore […]


Thirrje për aplikim – Dizenjim Logo

25/11/2016

Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), organizon konkursin për dizenjimin e logos së re. Logo duhet të jetë një krijim origjinal, të ketë vizibilitet të lartë dhe nëpërmjet elementëve të saj të përcjellë objektivat e krijimit të AAB-së. Ftohen të gjithë të interesuarit të dërgojnë propozimet e tyre, deri më datë 19 dhjetor 2016, në adresën […]


Mbi miratimin e Paketës Ligjore

25/10/2016

Në mbledhjen e datës 25 Tetor 2016, Komisioni Parlamentar i Ligjeve, përfundoi miratimin e paketës ligjore për reduktimin e Kredive të Këqia, por jo vetëm, paketë kjo e cila përfshinte pesë draft ligjet: “Për falimentimin”;  “Për disa shtesa dhe ndryshime në Kodin e Procedurës Civile të Republikës së Shqipërisë”; “Për disa shtesa dhe ndryshime në […]