Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
24
Nov
Takim i Bordit Mbikëqyrës të AAB-së me anëtarët e Komitetit Ndihmës të Pagesave, Kartave, Digjitalizimit dhe Kanaleve Alternative

Procesi i digjitalizimit dhe projektet në fushën e digjitalizimit të shërbimeve dhe pagesave në industrinë bankare janë ndër prioritetet e veprimtarisë së AAB-së. Gjatë vitit 2022, AAB-ja ka organizuar dhe ka qenë pjese e diskutimeve dhe tryezave të përbashkëta me strukturat përkatëse shtetërore dhe palët e interesuara në lidhje me digjitalizimin e shërbimeve financiare. Për […]

Lexo më shumë
18
Nov
Takim i Kryetarit të AAB-së me gazetarët e ekonomisë

Kryetarit i Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB), z. Bledar Shella, zhvilloi, më 18 nëntor 2022, një takim me gazetarët e ekonomisë të medias së shkruar dhe asaj vizive. Z. Shella prezantoi zhvillimet e fundit të sektorit, sidomos efektin e rritjes së normave të interesit dhe ecurinë e kredidhënies.  Njëkohësisht, u dha informacion për disa çështje ligjore […]

Lexo më shumë
16
Nov
Mëngjes pune i IFC-së me bankat
Maksimizimi i mundësive të financimit të qëndrueshëm

“Maksimizimi i mundësive të financimit të qëndrueshëm” ishte tema e mëngjesit të punës së organizuar më 15 nëntor 2022 nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) në bashkëpunim të ngushtë me Shoqatën Shqiptare të Bankave (AAB) dhe me pjesëmarrjen e drejtuesve të departamenteve të korporatave, të SME-ve dhe riskut, të sektorit bankar në Shqipëri. IFC-ja prezantoi për […]

Lexo më shumë
10
Nov
Kryetari i AAB në mbledhjen VIII të Komitetit Kombëtar të Sistemeve të Pagesave

Kryetari i  Shoqatës Shqiptare të Bankave (AAB) mori pjesë në mbledhjen e tetë të Komitetit Kombëtar të Sistemit të Pagesave (KKSP), e cila u zhvillua në datën 9 nëntor 2022, në mjediset e Bankës së Shqipërisë. Përveç anëtarëve të KKSP, anëtarë të së cilit janë dhe Kryetari i Shoqatës Shqiptare të Bankave me Kryetarin e Komitetit […]

Lexo më shumë
31
Oct
AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të tremujorit të tretë

AAB publikon të dhënat financiare të paaudituara të 12 bankave anëtare për tremujorin e tretë të vitit 2022. Këto të dhëna janë përgatitur nga bankat përkatëse sipas Standardeve Ndërkombëtare të Raportimit Financiar (SNRF). Për më tepër informacion klikoni këtu.

Lexo më shumë
19
Oct
Takim i Bordit Mbikëqyrës të AAB me Komitetin Ligjor

Në 18  tetor 2022, Bordi Mbikëqyrës i AAB-së zhvilloi një takim me anëtarët e Komitetit Ligjor. Kryetari i AAB, z. Bledar Shella, përshëndeti pjesëmarrësit dhe vlerësoi angazhimin dhe kontributin e anëtarëve të Komitetit të Ligjor për çështje ligjore të industrisë bankare. Përmirësimi i mëtejshëm i marrëdhënieve midis komitetit teknik dhe Zyrës Ekzekutive të AAB-së, ishin […]

Lexo më shumë