Tryezë diskutimi mbi Certifikimin në kuadër të Foreign Account Tax Compliance Act  (“FATCA”) dhe aplikimit të rregullave të Common Reporting Standart (“CRS”)

30/11/2017

When:
November 30, 2017 @ 11:34 am – 12:34 pm
2017-11-30T11:34:00-01:00
2017-11-30T12:34:00-01:00

30 Nëntor 2017

AAB, në bashkëpunim me ekspertë të PricewaterhouseCoopers Albania (PWC), organizoi një tryezë diskutimi, me fokus Certifikimin në kuadër të Foreign Account Tax Compliance Act  (“FATCA”) dhe aplikimin e rregullave të Common Reporting Standart (“CRS”). Në këtë tryezë morën pjesë 22 përfaqësues të bankave anëtare dhe u diskutua mbi:

  1. Rendësinë e aplikimit të rregullave FATCA dhe procedurat e certifikimit tre vjeçar të cilat kryhen për herë të parë që nga hyrja në fuqi e ligjit; dhe për me tepër duhet të mbyllen brenda 30 qershorit 2018. 
  2. Lidhur me standardin e raportimit CRS dhe ndikimin që pritet të këtë në Institucionet Financiare.