Transformimi digjital dhe PSD2

1/03/2018

When:
March 1, 2018 @ 2:54 pm – 3:54 pm
2018-03-01T14:54:00-01:00
2018-03-01T15:54:00-01:00

Më 1 mars 2018, AAB në bashkëpunim me Grupin Mellon, organizoi një tryezë diskutimi me fokus transformimin digjital dhe Direktivën e Shërbimeve të Pagesave 2 (PSD2), me pjesmarrjen e përfaqësuesve të Bankës së Shqipërisë, bankave anëtare të AAB-së dhe bankave në Kosovë. Qëllimi i kësaj veprimtarie ishte të ofronte këshilla në kontekstin e ndryshimit të tendencave të tregut, mjedisit teknologjik dhe rregullator.

Disa nga temat e prezantuara nga ekspertë të kompanive si: Mellon Group, Gemalto, Euronovate dhe Crowdpolicy, u përqendruan në autentikimin e konsumatorëve; Verifikimin nëpërmjet ID; KYC (Njihni klientin tuaj); Nënshkrimin elektronik për degët pa letër; API i hapur bankar – mandati minimal i PSD2.

Shih programin

Foto