Kuizi Evropian i Parasë në Shqipëri: Promovimi i Edukimit Financiar

12/04/2018

When:
April 12, 2018 @ 3:06 pm – 4:06 pm
2018-04-12T15:06:00+02:00
2018-04-12T16:06:00+02:00

Më 12 prill 2018, Shoqata Shqiptare e Bankave në bashkëpunim me Bankën e Shqipërisë dhe me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë organizuan Quizin Evropian të Parasë me pjesëmarjen e rreth 500 nxënësve të shkollave të mesme nga i gjithë vendi. Pjesmarrësit konkurruan kundër njëri tjetrit në një garë të organizuar nëpërmjet platformës online Kahoot!

Në finale kombëtare morën pjesë fëmijë të moshave 13 – 15 vjeç nga 35 shkolla. Pyetjet u paraqitën në një transmetim të drejtpërdrejtë dhe përgjigjet u kthyen menjëherë nëpërmjet aplikacionit Kahoot!

Ekipi fitues është nga shkolla e mesme “Sotir Gurra” në Korçë dhe përbëhet nga: Doris Kole, Kristjana Emini, Cvetan Vojo, Elva Panariti, Desara Shkëmbi.

Fituesit do të përfaqësojnë Shqipërinë në finalen evropiane ku do të garojnë 30 vende. Konkursi do të zhvillohet më 8 maj në Bruksel. Përveç kësaj, Banka e Shqipërisë shpërndau dhurata simbolike për fituesit.

Foto