Aktivitetet e zhvilluara në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Parasë

10/03/2014

When:
March 10, 2014 @ 10:24 am – March 31, 2014 @ 11:24 am
2014-03-10T10:24:00-01:00
2014-03-31T11:24:00+00:00
Where:
Tiranë
Shqipëria

Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Parasë, Shoqata Shqiptare e Bankave bashkëpunon me Bankën e Shqipërisë  në organizimin e disa aktiviteteteve. Java u hap me nënshkrimin e një memorandumi bashkëpunimi në vijim të fushatave të ndërmarra për Edukimin Financiar, nga Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Z. Fullani dhe Kryetari i Shoqatës së Bankave, Z. Seyhan Pencabligil. Gjatë javës përfaqësues të Bankës së Shqipërisë dhe Shoqatës së Bankave do të jenë të pranishëm në emisione televizive, për të rritur ndërgjegjësimin e publikut mbi rëndësinë e këtyre aktiviteteve.

Aktivitetet e zhvilluara:

10-13 Mars / Vizita  të nxënësve në bankat tregëtare
Nxënësit e shkollave të mesme të cilët kanë zgjedhur modulin “Financat Personale në Duart Tuaja” do të vizitojnë disa degë të bankave tregtare në qytetin e Tiranës dhe në rrethe. Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Z. Fullani do të jetë i pranishëm në disa nga këto vizita.

10 – 17 Mars / Teatri i Kukullave për Fëmijë
Në bashkëpunim me Teatrin e Kukullave do të vihet në skenë shfaqja teatrale edukative “Çufo dhe Tipi një histori me verdhushka”.

17 Mars / Seminare në shkolla
Dy seminare të drejtuara nga bankierë, do të organizohen në institucione arsimore të Tiranës me teme “Banka dhe Paraja”.

31 Mars / “Paraja ime”
Në datë 31 mars u organizua ceremonia e ndarjes së çmimeve për fituesit e konkursit me vizatime “Paraja ime”. Dhjetë nxënësit fitues u shpërblyen gjatë ceremonies me depozita bankare me shumë fillestare 10,000 lekë pranë Raiffeisen Bank.

Foto